Russische soldaten gebruiken noodgedwongen 40 jaar oude munitie: “Je kruist je vingers in de hoop dat het patroon normaal wordt afgevuurd”

De munitievoorraden van Rusland hebben een dramatisch niveau bereikt, waardoor het land gedwongen is 40 jaar oude patronen, raketten en granaten te gebruiken, aldus een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris aan Reuters.

Waarom is dit belangrijk?

De oorlog in Oekraïne is een ware uitputtingsslag geworden. De tekorten van het Russische leger zijn dermate uitgesproken, dat Poetin zelfs een nieuw speciaal overheidsorgaan in het leven heeft geroepen. Het comité heeft de taak om de levering van wapens en militaire voorraden aan de Russische troepen te versnellen, maar desondanks blijven de tekorten groot, waardoor de slagkracht van het leger serieus beperkt is.

Het nieuws: "Ze hebben geput uit de (Russische, red.) verouderde munitievoorraad, wat erop wijst dat ze bereid zijn om die oudere munitie te gebruiken, waarvan sommige oorspronkelijk meer dan 40 jaar geleden zijn geproduceerd", aldus de functionaris.

  • Daarnaast schatten de Amerikanen in dat Rusland begin volgend jaar door zijn volledig bruikbare munitievoorraad heen zal zijn, waardoor het zich moet wenden tot onder andere Iran en Noord-Korea voor bevoorradingen.
  • Het gebruik van veroude
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20