Russische centrale bank waarschuwt voor economische malaise: teken dat prijsplafond op olie begint te werken?

Analisten bij de Russische centrale bank publiceerden woensdag een rapport waarin zij waarschuwen voor economische problemen.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds de oorlog in Oekraïne begon, probeert het Westen er alles aan te doen om de Russische economische motor te doen sputteren. Een van de meest ingrijpende maatregelen was een prijsplafond op olie uit Rusland. De meningen over de effectiviteit daarvan waren echter verdeeld.

De essentie: Het lijkt er nu op dat de Russische centrale bank toch minder sceptisch is over het prijsplafond dan eerder werd gedacht.

  • In het rapport staat dat het land te maken zal krijgen met “nieuwe economische schokken”. Die zullen deels het gevolg zijn van het prijsplafond, zegt de centrale bank.
  • De westerse bondgenoten hebben maandag een prijsplafond van 60 dollar per vat Russische olie ingevoerd. De EU startte tegelijkertijd ook met een importverbod voor ruwe olie die via z
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.