Router én slimme assistent: Google legt Nest Wifi in de rekken

Voortaan zijn de Nest Wifi-routers van Google te koop in België. Al dekt de term ‘router’ niet helemaal de lading, want de toestellen kunnen ook als smart home hub gebruikt worden. Of hoe u vragen kan stellen aan uw router.

De Google Nest Wifi is de opvolger van Google Wifi. Zoals de naam het zegt, is dat een router om draadloos internet te voorzien in huis. De nieuwe Nest Wifi-punten zijn dubbel zo snel als de vorige en hebben 25 procent meer bereik. Met twee routers kan u volgens Google een ruimte van 210 vierkante meter van internet voorzien.

Een standaardpakket bestaat uit twee apparaten. Enerzijds de hoofdrouter, met daarin ethernetpoorten om hem aan te sluiten op de modem. Anderzijds een apparaatje met een ingebouwde microfoon en luidspreker. Dat is de slimme speaker met de Google Assistent. Het toestel kan muziek starten, de slimme thermostaat inschakelen of het weerbericht meegeven. Met de lichtcirkel aan de onderkant kunt u controleren of de commando’s ontvangen worden.

Naast België start dinsdag ook de verkoop in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland en Nederland. De kostprijs bedraagt 259 euro voor het standaardpakket. Een afzonderlijke router kost 159 euro, een wifipunt met spraakassistent kost 139 euro.

Google
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20