Rijkste Belg investeert ruim 355 miljoen euro in ketchupgigant Kraft Heinz

De Belgische miljardair Alexandre Van Damme heeft zijn participatie in de Amerikaanse voedingsgroep Kraft Heinz verhoogd tot ruim 1 procent. Prijskaartje van die investering bedraagt 421 miljoen dollar (357 miljoen euro). Dat meldt De Tijd.

Van Damme is via zijn participatie in investeringsfonds 3G al sinds 2013 een indirecte aandeelhouder van Kraft Heinz. De voedingsgroep kwam toen in handen van 3G, het fonds van de Brazilianen achter AB InBev.

Extra aandelen

Vorig jaar in september kocht Van Damme al 250.000 aandelen van Kraft Heinz. Het prijskaartje bedroeg toen 28,45 dollar per aandeel, of 7,1 miljoen dollar in totaal. Vandaag doet de miljardair daar nog eens 13,9 miljoen aandelen bij. Daarvoor betaalt hij 30,38 dollar per aandeel, of 421 miljoen dollar (357 miljoen euro) in totaal.

Dankzij die extra investering heeft Van Damme nu een participatie in het bedrijf van ongeveer 1,1 procent.

Van Damme heeft al heel wat ervaring met Amerikaanse investeringen. Zo bezit hij 18,1 procent van Restaurant Brands International (RBI), de groep boven Burger King, de donutketen Tim Hortons en de kipspecialist Popeyes.

Volgens de website rijkstebelgen.be is Van Damme de rijkste inwoner van ons land, gevolg door de families de Spoelbrech en de Mévius.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20