Rijke Chinese beleggers kijken vaker naar buitenlandse activa

Vermogende Chinese investeerders proberen hun portefeuilles met lokale activa af te slanken, terwijl ze steeds meer naar mogelijkheden in de Verenigde Staten en andere buitenlandse bestemmingen kijken. Dat blijkt uit getuigenissen van een aantal fondsbeheerders en analisten. Waarnemers verwachten dat deze trend zich ook volgend jaar nog verder zal doorzetten.

Hedgefondsen blijken op hun Chinese portefeuilles tijdens de eerste elf maanden van dit jaar al 12,9 procent van hun waarde verloren te hebben. Dit betekent dat de betrokken beleggers op weg zijn naar de slechtste resultaten in elf jaar tijd.

Waarom is dit belangrijk?

Veel rijke Chinese beleggers zijn dit jaar door economische verliezen zwaar getroffen. Ze beseffen dat hun land een moeilijke economische periode doormaakt. Om voor zichzelf een grotere financiële veiligheid te creëren, beginnen velen dan ook opnieuw vaker naar het buitenland te kijken.

Bekommernissen: Chinese investeerders maken zich steeds meer zorgen over de gezondheid van de economie van hun land.

  • De Chinese economie moet afrekenen met de impact van de strenge lockdowns die de overheid heeft opgelegd om de verspreiding van het virus Covid-19 tegen te gaan. Daarnaast wordt tevens de impact ervaren van de geopolitieke gevolgen van de Russische inval in Oekraïne.
  • Rijke Chinezen maken zich eveneens zorgen over het beleid van de Chinese president Xi Jinping, die een
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer