“Zich rijk voelen is ironisch gezien goedkoper geworden door de inflatie”

Uit de beleggersbarometer van de grootbank ING blijkt dat 1 miljoen euro voor 86 procent van de Belgische beleggers volstaat om zich rijk te voelen. Dat cijfer ligt hoger dan bij een eerdere rondvraag. “Zich rijk voelen is ironisch gezien goedkoper geworden door de inflatie”, zegt Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België.

Waarom is dit belangrijk?

ING meet met de beleggersbarometer elke maand het vertrouwen van Belgische particuliere beleggers. In november is die gestegen tot 70 punten, wat nog altijd onder het neutrale niveau van 100 punten ligt.

In het nieuws: Uit de beleggersbarometer blijkt dat de helft van de Belgische beleggers tevreden is over zijn financiële vermogen.

  • 22 procent geeft aan niet tevreden te zijn over zijn financiële situatie.
  • Duidelijk meer vrouwen (25%) dan mannen (20%), en meer Franstaligen (26%) dan Nederlandstaligen (20%) zijn ontevreden met wat er momenteel op hun spaar- en beleggingsrekeningen staat.

Belgen voelen zich sneller rijk dan vroeger

De details: De rondvraag van ING toont ook aan

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer