Review OnePlus 13: Een van de beste flagships op de markt

Review OnePlus 13: Een van de beste flagships op de markt
OnePlus 13

OnePlus lanceerde eerder dit jaar zijn nieuwe flagship met de OnePlus 13. Wij konden dat toestel geruime tijd testen en zijn zwaar onder de indruk. Het bedrijf heeft zichzelf duidelijk overtroffen en blinkt uit in heel wat vlakken, met de batterij en camera voorop.


Key Takeaways

  • OnePlus bracht eerder dit jaar de OnePlus 13 op de markt als nieuwste flagship.
  • Het bedrijf heeft zichzelf met dit nieuwe toptoestel overtroffen. Het gaat om een smartphone die kan wedijveren met de flagships van andere merken.
  • De grootste kwaliteit is de indrukwekkende batterij, die bij gemiddeld gebruik maar liefst twee dagen meegaat. Verder valt ook het snelladen, de stevigheid en de vernieuwde camera op.

OnePlus heeft al jarenlang heel wat trouwe fans. Die reageerden in 2021 enigszins ongerust toen het kleinere smartphonemerk volledig opging in moederbedrijf Oppo. Dat had heel wat voordelen – zoals de contacten met een partner als Hasselblad – maar dreigde ervoor te zorgen dat OnePlus niet meer het buitenbeentje of de uitdager was op de smartphonemarkt. Die vrees bleek de voorbije jaren niet geheel onterecht, maar met de release van de OnePlus 13 mag alle kritiek verstommen. Het bedrijf heeft zichzelf met zijn nieuwste flagship overtroffen.

Batterij

We vallen daarbij meteen in huis met de allerbeste eigenschap van de OnePlus 13. De batterij van dat toestel overtreft namelijk alle concurrentie. Bij matig gebruik raak je de volle 48 uur rond en ook bij intensief gebruik zijn er niet meteen problemen. OnePlus maakte namelijk een grote vapor chamber, waardoor de OnePlus 13 nooit echt warm wordt. Dat heeft op het moment zelf een heel positief effect op de accuduur en is ook zeer voordelig op langere termijn voor de gezondheid van de batterij.

Daarnaast blijft OnePlus ook uitblinken met het snelle opladen. Op een half uur tijd is het toestel zo goed als volledig opgeladen. Bovendien is er nu ook een draadloze oplader. Daarvoor moet je vreemd genoeg wel een soort cover tussen je toestel en je hoesje steken, maar echt storend is dat niet.

Weer en wind

Een andere sterke eigenschap is dat de OnePlus 13 gecertificeerd is volgens IP68 en IP69. Daardoor is het zeer stof- en waterdicht, meer dan veel andere flagships.

Bovendien integreerde OnePlus ook zijn recent ontwikkelde Aqua Touch. Daardoor kan je de touchscreen vlot blijven gebruiken, zelfs als je scherm nat is. In het regenachtige België is dat alvast geen overbodige luxe.

Camera

OnePlus beschikt al langer over sterke cameralenzen, maar leek daar de voorbije jaren niet altijd het maximale uit te halen. Deze keer zijn de software en hardware wel goed op elkaar afgesteld en dat zie je in de kwaliteit van de foto’s van de OnePlus 13.

Voor de lenzen rekent OnePlus op de samenwerking met Hasselblad. En voor de software ontwikkelde het zelf heel wat nieuwe technieken. Een daarvan is Dual Exposure Algorithm, die je helpt om ook bij weinig licht zeer scherpe foto’s te maken. Het verschil met de OnePlus 12 is alvast opvallend. De camera moet hier niet onderdoen voor flagships van andere merken.

Minpunten?

Na al deze lof is het ook tijd om eens stil te staan bij mogelijke minpunten, al kunnen we hier kort zijn. Het enige waar wij enigszins moesten aan wennen, is het feit dat de OnePlus 13 vrij zwaar aanvoelt. Op zich is dat niet een probleem, al is dat iets dat iedereen persoonlijk moet uitmaken.

De OnePlus 13 is ook iets duurder dan zijn voorgangers, maar omdat je veel meer kwaliteit krijgt, lijkt die prijsstijging ons logisch. Voor 256 GB opslagcapaciteit betaal je 999 euro, voor 512 GB betaal je 1.146 euro.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.

04:00