Renault casht in op succes Daimler, verkoopt belang van 1,2 miljard euro

De Franse automaker wil de gunstige beurskoers van partner Daimler ten volle benutten. Renault verkoopt zijn belang in de Duitse multinational ter waarde van 1,2 miljard euro, en wil daarmee zijn schuldenberg afbouwen. 

Na recordverlies in 2020 verkoopt Renault zijn aandelen in bondgenoot Daimler, een belang van ongeveer 1,5 procent.  Met die fondsen wil het bedrijf de ommezwaai inzetten. Dat maakt de geplaagde autobouwer bekend in een persbericht. 

De verkoop zal gebeuren via professionele investeerders. Volgens Bloomberg is er al voldoende vraag om de hele zwik van de hand te doen. Met de opbrengt zal de Franse autoconstructeur ‘de financiële schuldafbouw van zijn automobielactiviteit versnellen’, zo luidt het. Aan het industriële partnerschap met Daimler verandert deze transactie niets volgens het persbericht. 

Moeilijk jaar

Onlangs waarschuwde Renault zijn aandeelhouders dat het bedrijf een moeilijk jaar tegemoet gaat. Het bedrijf noteerde vorig jaar een netto jaarverlies van 8 miljard euro. Naast de coronacrisis was dat te wijten aan zeer slechte prestaties van het Japanse Nissan, die andere partner in de alliantie. Daar heeft Renault een belang van 44 procent in. Het gaat al bergaf met de Franse groep sinds boegbeeld Carlos Ghosn in 2018 werd gearresteerd in Japan. 

Het aandeel van Daimler daarentegen is sinds november al met 60 procent gestegen. Woensdag stond het op zijn hoogste punt in drie jaar. Het ijzer smeden als het heet is, moet Renault gedacht hebben. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20