Regering schrapt horeca-bijdrage voor Federaal Voedselagentschap

De federale regering geeft de horecasector en detailhandel een kleine vorm van extra steun. Ze moeten dit jaar geen bijdrage betalen aan het Federaal Voedselagentschap (FAVV), schrijven Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure donderdag.

Dat heeft minister van Middenstand David Clarinval (MR) beslist. Normaal gezien moesten 67.790 horecazaken en ondernemers die onder toezicht van het FAVV staan – zoals marktkramers en uitbaters van foodtrucks – samen met 10.68 miljoen euro betalen. Maar dat gaat niet door, want er komt een vrijstelling voor deze handelaars.

‘Natuurlijk lost dit niet alle problemen op, maar het is een aanvulling op de andere maatregelen’, zegt minister Clarinval. Eerder werd het crisis-overbruggingsrecht al verdubbeld tot 2.583,38 euro (voor een alleenstaande) en 3.228,20 (met gezinslast) per maand en werd de tijdelijke werkloosheid verlengd tot 31 maart 2021.

Ook het Federaal Voedselagentschap (FAVV) zelf versoepelt enkele regels, zodat de restaurants en cafés zonder al te veel administratieve rompslomp tijdelijk een traiteurdienst kunnen aanbieden en maaltijden aan huis mogen leveren, zonder eerst een specifieke toelating aan te vragen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20