Recycling en AI: de toekomst van badmode

De zomer staat voor de deur en velen van ons zoeken ontspanning aan het strand of bij het zwembad. Maar terwijl we genieten van onze favoriete zwemkleding, is het cruciaal om stil te staan bij de impact van onze keuzes op het milieu. Tweedehands zwemkleding, gerecycleerde badmode en AI zijn de toekomst.

Volgens duurzaamheidsexpert Jemma Finch biedt kringloopzwemkleding een uitstekende mogelijkheid om hoogwaardige, nauwelijks gebruikte items te bemachtigen voor een fractie van de prijs van nieuwe kledingstukken. “Veel kringloopwinkels reinigen en ontsmetten hun items grondig voordat ze deze verkopen, zodat je zeker kunt zijn van hun hygiëne,” benadrukt ze.

Tweedehands en recycling

Voor degenen die op zoek zijn naar betaalbare opties, bieden tweedehands boetieks een uitkomst. “Er zijn veel tweedehands winkels die ongedragen zwemkleding verkopen, vaak zelfs nog met de labels eraan,” zegt Holly Watkins, eigenares van One Scoop Store in Noordoost-Londen.

Stay Wild, een merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, recycleert oude en versleten zwemkleding van diverse merken tot industriële producten zoals tapijten. Het ultieme doel? Een volledig circulair badpak creëren dat eindeloos kan worden gerecycled.

Innovatie en AI: de toekomst van duurzame badmode

Anne Prahl, oprichter van Circular Concept Lab, gelooft dat de sleutel tot duurzame zwemkleding ligt in de marktintroductie van textiel-naar-textiel recycling. Elastaan vormt de grootste uitdaging. “Sportwinkelketen Decathlon zet grote stappen op dit gebied en verkoopt al zwemkleding gemaakt van gerecycled en recyclebaar materiaal,” legt ze uit.

Kijkend naar de toekomst, zullen innovatie en kunstmatige intelligentie (AI) een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van duurzame zwemkleding. Kevin L Jones, senior curator van ASU FIDM Museum in Los Angeles, vertelde BBC dat atleten vaak de weg wijzen naar nieuwe technologieën en veranderingen stimuleren in de mode-industrie.

Drie tips om bij te dragen aan een duurzamere wereld

  • Tweedehands Zwemkleding: zoek naar tweedehands zwemkleding om kwalitatief goede stukken te vinden voor een lagere prijs. Tweedehands boetieks en websites zijn uitstekende bronnen.
  • Kies milieuvriendelijke merken: als je nieuw koopt, kies dan voor merken die zich inzetten voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.
  • Steun recycling: door oude zwemkleding te recyclen tot nieuwe producten, draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Door deze stappen te volgen, dragen we bij aan de bescherming van onze planeet terwijl we genieten van een deugddoende vakantie. En zo bouwen we aan een duurzame toekomst voor strandkleding.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.