Recticel doet grootste overname ooit

De chemiegroep Recticel betaalt 250 miljoen euro om FoamPartners, een Zwitserse specialist in technisch schuim, over te nemen.

Het is voor Recticel de grootste overname sinds het ontstaan van het bedrijf. Olivier Chapelle, de CEO van Recticel, legt 250 miljoen euro op tafel om FoamPartners over te nemen. Dat bedrijft produceert technisch schuim dat onder meer voor geluidsisolatie gebruikt wordt.

Recticel financiert de overname met kortetermijnkredieten van KBC, Belfius en BNP Paribas Fortis. Inclusief schulden telt Recticel 8,6 keer de jaarlijkse brutobedrijfswinst (ebitda) neer.

Toegang tot Azië en Noord-Amerika

Chapelle hoopt met de overname toegang te krijgen tot de sterker groeiende markten in Azië en Noord-Amerika. ‘Deze overname ondersteunt onze ambitie om om een wereldwijde leverancier van technische schuimoplossingen te worden. Ik ben ervan overtuigd dat we hierdoor een meerwaarde kunnen creëren voor onze klanten, medewerkers en alle andere belanghebbenden’, laat Chapelle in een persbericht weten.

De overname komt er nadat Recticel een belang van 51 procent in zijn afdeling auto-interieurs heeft verkocht aan het investeringsfonds Admetos. Daarnaast verkocht de chemiegroep een belang van 50 procent in de joint venture Eurofoam aan zijn Oostenrijkse partner Greiner.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20