“Raketten gevuld met water in plaats van brandstof: Wijdverspreide corruptie doet twijfels rijzen over China’s vermogen om oorlog te voeren”

Een Amerikaans inlichtingenrapport wijst uit dat de grootschalige militaire zuivering van President Xi Jinping in China voortkwam uit de ontdekking van wijdverspreide corruptie, die zijn inspanningen om de strijdkrachten te moderniseren ondermijnde en twijfels deed rijzen over China’s vermogen om oorlog te voeren, meldt het persagentschap Bloomberg.

Waarom is dit belangrijk?

Deze vermeende corruptiecrisis legt diepgaande tekortkomingen bloot binnen de Chinese militaire infrastructuur, wat de militaire plannen van Xi mogelijk vertraagt. Ze beïnvloedt de wereldwijde perceptie van China's militaire kracht en stabiliteit.

In het nieuws. Amerikaanse inlichtingen duiden op ernstige corruptie binnen de Chinese raketmacht en de defensie-industrie.

Zoom in. De corruptie heeft geleid tot een vermindering van vertrouwen in de algemene capaciteiten van het Volksbevrijdingsleger, vooral bij de raketmacht

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Corneel Vanfleteren & Wouter Verschelden
Meer