Proximus ziet beursgang TeleSign stranden

De fusie tussen Proximus-dochter TeleSign en North Atlantic Acquisition gaat niet door. Dit liet het Belgische telecombedrijf donderdagavond laat weten.

De overeenkomst werd beëindigd, omdat de vereisten om de transactie af te ronden, waaronder de minimum cash voorwaarde, niet waren ingevuld op 30 juni, zoals voorzien in de fusieovereenkomst, aldus Proximus.

Dit impliceert dan ook dat de beursgang van TeleSign niet doorgaat, aldus het telecombedrijf. “In het licht van de huidige marktomstandigheden geloven we dat het voor Telesign het beste is om op korte termijn in private handen te blijven”, aldus CEO Joe Burton van Telesign.

“Marktomstandigheden”

“We betreuren dat de marktomstandigheden de beoogde fusie tussen Telesign en NAAC niet mogelijk maken, ondanks de sterke commerciële prestaties van Telesign in de afgelopen kwartalen”, zei CEO Guillaume Boutin in een toelichting. “We behouden het volste vertrouwen in de toekomstige groei van Telesign”, ging de topman verder.

De financieringsbehoefte van Telesign met het oog op de groeiplannen wordt geraamd op ongeveer 90 miljoen dollar, gespreid over de periode 2022 tot en met 2024. “Proximus zal verschillende opties overwegen om dit te financieren.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20