Proximus, Telenet en Orange rekenen voorlopig geen roamingkosten aan voor wie naar het VK reist

De telecombedrijven Proximus, Telenet en Orange laten weten dat ze voorlopig geen roamingkosten aanrekenen wanneer iemand naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reist. Dat schrijft De Tijd.

Nu het VK en de EU een akkoord hebben gesloten over de brexit gaan er vanaf volgend jaar een aantal zaken veranderen voor wie naar het VK reist. Ook wie daar als Erasmussstudent studeert zal de gevolgen van een brexit voelen.

Geen roamingkosten

Een ding blijft na de brexit wel hetzelfde: bellen, surfen en sms’en zonder extra kosten te betalen wanneer u in het VK vertoeft. Dat hebben Proximus, Telenet en Orange bevestigd. Dat is niet zo vanzelfsprekend want zodra het VK in januari definitief de EU verlaat geldt daar niet langer het verbod voor telecomoperatoren om extra kosten aan te rekenen aan mensen die vanuit een ander Europees land sms’en, bellen of surfen. 

‘Roam like at home’, klinkt het bij Orange. Hoe lang de telecomoperatoren geen extra kosten zullen aanrekenen, is nog niet bekend. Ook de Britten moeten voorlopig geen extra kosten betalen wanneer ze vanaf volgend jaar sms’en, bellen of surfen binnen de EU.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20