Projectfinanciering als oplossing voor het woonprobleem?

Geschreven met de input van mogelijk.nl.

De krapte op de woningmarkt zorgt voor grote problemen. De prijzen rijzen de pan uit en voor starters of alleenstaanden is het haast onmogelijk om een huis te kopen. Een deel van de oplossing zou kunnen liggen in projectfinancieringen zoals Mogelijk die verstrekt. Hoe zit dat? 

Leegstaande kantoorpanden en toch een krappe woningmarkt? 

Waar we aan de ene kant krapte hebben op de woningmarkt, zien we aan de andere kant steeds meer kantoren en winkelpanden leeg staan. Thuiswerken en online winkelen waren al in toenemende mate een trend en hebben in de afgelopen twee jaar een flinke vlucht genomen. De oplossing lijkt dan voor de hand te liggen; maak van die lege kantoren en winkels mooie woningen. 

Slapen in een etalage

Toch is dat niet eenvoudig. Los van de ruimtelijke ordeningsvraagstukken, vergt het ook de nodige investeringen. We stellen nu eenmaal andere eisen aan een woning dan aan een kantoor of winkelpand. Slapen in etalage is niet wat veel mensen ambiëren. 

Banken laten het afweten als het op projectfinanciering aankomt

De panden zullen dus moeten worden verbouwd voordat ze kunnen worden verkocht op de woningmarkt. Steeds meer projectontwikkelaars zien brood in deze markt. Om een transformatie te kunnen bekostigen, heeft een projectontwikkelaar vaak een ander soort financieringsbehoefte dan een vastgoedbelegger. En helaas staan niet al te veel banken te springen om dergelijke financieringen te verstrekken. 

Projectfinanciering van Mogelijk

Gelukkig zijn er nieuwe partijen op de markt die in het gat springen dat de banken laten vallen. Partijen zoals Mogelijk Vastgoedfinancieringen die projectontwikkelaars koppelt aan een netwerk van investeerders. Mogelijk verstrekt project- en transformatie financieringen met looptijden tussen de 3 en 36 maanden en leensommen van € 50.000,- tot € 10.000.000,-. 

Wanneer het lukt om leegstaande kantoor- of winkelpanden te transformeren naar woningen, dan draagt dat bij aan het woonprobleem in Nederland. Een win-win waar zowel nu als in de toekomst veel winst te behalen valt. 

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.