Producent COVID-vaccin BioNTech ziet scherpe winstdaling na dalende wereldwijde vraag naar vaccins

Het Duitse BioNTech, de producent van COVID-vaccins, heeft een scherpe daling van zijn inkomsten en winst gemeld in vergelijking met vorig jaar. Dit komt volgens het bedrijf door de dalende wereldwijde vraag naar vaccins.

Waarom is dit belangrijk?

Eind vorige maand raakte bekend dat de Amerikaanse regering stopt met het massaal inkopen van coronavaccins. Ook andere landen kondigden aan hun vaccinatiecampagne op een laag pitje te zetten. Voor een aantal prominente fabrikanten van COVID-vaccins dreigt hierdoor een belangrijke inkomstenbron in te krimpen.

De essentie: De verkoop van het BioNTech/Pfizer COVID-vaccin is gedaald ten opzichte van het pandemische hoogtepunt, nu veel landen het einde van hun vaccinatiecampagnes naderen. De Duitsers mikken nu op 16 tot 17 miljard euro uit de verkoop van vaccins, tegenover de 19 miljard euro die door het bedrijf vorig jaar werd gerapporteerd.

  • Het Duitse biotechnologiebedrijf meldde op maandag een omzet van 3,5 miljard euro in het derde kwartaal. Dat is een daling van ongeveer 2,6 miljard euro in
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20