Preformateur Lachaert test positief op corona, ook koning Filip laat zich testen

Preformateur Egbert Lachaert (Open VLD) heeft dinsdag een positieve coronatest afgelegd en gaat meteen voor 14 dagen in quarantaine. In een mededeling laat hij weten dat de preformatie-opdracht gewoon verder loopt.

Collega-preformateur Conner Rousseau (sp.a) zal de werkzaamheden verder zetten. Lachaert zal de ontwikkelingen verder opvolgen via videoverbinding. Bij Open VLD springt ondervoorzitter Alexander De Croo even in als tijdelijke voorzitter.

Dat dit de preformatiewerkzaamheden moeizamer zal doen verlopen, spreekt voor zich:

  • Het is afwachten of de besmetting eindigt bij Lachaert, die als preformateur de afgelopen dagen intense contacten had met de andere partijen van een potentiële Vivaldi-coalitie.
  • Rousseau testte negatief en zegt aan de slag te willen gaan met de anderen die negatief testen. Maar strookt dat wel met de quarantaineregels?
  • Er vinden geen vergaderingen plaats tot de resultaten bekend zijn van de coronatests bij de voorzitters en onderhandelaars van de zogenaamde Vivaldi-partijen, meldt de woordvoerster van Open VLD via Twitter. ‘Eens bekend is wie besmet is, kunnen eventuele vervangers aantreden.’
  • Ook koning Filip zal zich laten testen, meldt het Paleis.

Sowieso moest er een en ander bijgelegd worden nadat CD&V zich maandag roerde over ontbrekende taal in de nota’s. Ook communautair moesten er wat brokken gelijmd worden over een paar voorgestelde hervormingen in Brussel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20