Powerwall optimaliseert productie duurzame energie

Tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar zal de Powerwall, de thuisbatterij van het Amerikaanse bedrijf Tesla, in de Benelux op de markt worden gebracht. Dat heeft het energiebedrijf Eneco bekend gemaakt. Eneco is daarmee de eerste officieel erkende leverancier van de Powerwall in de Benelux. Het apparaat zou 3.675 euro kosten.

Tesla stelde de Powerwall in mei van dit jaar voor. Het apparaat biedt de consument de mogelijk om het overschot aan hernieuwbare energie dat tijdens piekperiodes zou kunnen worden geproduceerd, op te slaan. In dalperiodes, onder meer bij gebrek aan zon of wind, kan van die reserve gebruik gemaakt worden om toch duurzame elektriciteit te leveren.

Nachttarief

Op die manier biedt de Powerwall aan de gezinnen de mogelijkheid om het aandeel van de eigen productie en duurzame bronnen in het totale energieverbruik op te voeren. Daarmee kan de capaciteit van de duurzame energie-installaties maximaal worden benut.

Eneco wijst er echter ook op dat de Powerwall ook de mogelijkheid biedt om elektriciteit van het traditionele net op te slaan. Op die manier kan volgens het bedrijf onder meer extra voordeel worden geput uit het nachttarief.

Vanaf januari zal de Powerwall door Eneco bij een aantal gezinnen testen. Indien die proefperiode met een positieve evaluatie wordt afgesloten, zou het apparaat nog tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt worden geïntroduceerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20