Post-corona nemen paaldansers hun toevlucht tot drive-instripshows

Dat de Covid-19-pandemie een grote disruptieve kracht had op veel sectoren wisten we al. Ook  de branche van het volwassen entertainment moet zich post-corona heruitvinden.

Thuiswerk ging van de uitzondering naar de norm. Toerisme zal de komende jaren een veel lokaler karakter kennen. En ook stripclubs moeten noodgedwongen innoveren.

Go-gobars moeten het al verschillende maanden zonder klanten stellen. De strikte lockdowns laten het niet toe, en er is een vergroot risico op besmetting bij vrijetijdsbestedingen met mogelijk lichamelijk contact. 

Achter het schuifraam

Maar ondernemende uitbaters hebben er iets op gevonden: in verschillende steden wereldwijd worden er ‘drive-instripshows’ opgericht: daarbij rijden chauffeurs – voor een kleine bijdrage – langzaam voorbij verschillende palen met exotische dansers die het beste van zichzelf geven. 

Zo was er eind mei een drive-instripshow in de Duitse stad Landshut. Volgens persagentschap Reuters trok het evenement liefhebbers aan van heinde en van verre, inclusief de nabije stad München, voor een avond vol epidemiologisch verantwoord vertier. 

Tijdens die show stonden rijen wagens aan te schuiven voor een tent op een industrieel terrein. Elke auto wachtte op zijn beurt om schaarsgeklede dames (én heren) wellustige acrobatieën te zien uithalen aan verschillende palen, vanuit de wagen en met de nodige sociale afstand. 

Wereldwijde trend

Ook in Zuid-Afrika, in de kuststad Porth Elisabeth, is er een stripclub die chauffeurs van een paaldans laat genieten van achter het stuur, terwijl ze wachten op hun drankje dat naar hun auto wordt gebracht. 

Hetzelfde zien we in de VS, waar de trend waarschijnlijk ontstond. Ook daar worden stripshows voornamelijk bekeken vanuit de relatieve veiligheid van een personenwagen. In Amerika’s favoriete oord des verderfs, Las Vegas, zijn er volgens de Amerikaanse pers heel wat drive-instripshows opgedoken. 

In de stad Portland in de staat Oregon is een nog meer bizarre combinatie opgedoken: een stripclub nodigt klanten uit om in hun auto karaoke te zingen terwijl ze naar een drive-instripshow kijken. Het is waarlijk een nieuwe wereld. 

Meer