Portret van ‘gevaarlijke’ werknemers en hoe met ze om te gaan

Elke manager wordt op de werkvloer geconfronteerd met zogenaamde ’toxische’ werknemers, personeelsleden die door hun gedrag een slechte sfeer in de groep creëren en andere collega’s met zich mee dreigen te sleuren. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard Business School, die het ontslag van meer dan vijftigduizend Amerikaanse werknemers analyseerden.

De onderzoekers zeggen dat de aanwerving van een toxische werknemer het bedrijf een jaarlijkse extra last van 12.489 dollar kan kosten. Het aantrekken van een absolute topmedewerker zou daarentegen een meerwaarde van 5.303 dollar per jaar opleveren.

“Toxische werknemers kunnen zware schade aanrichten,” merken de onderzoekers Michael Housman and Dylan Minor op. “Onder meer zal hun negatieve gedrag er vaak toe leiden dat het bedrijf klanten verliest, maar ook rekening moet houden met het vertrek van waardevolle medewerkers. Bovendien kunnen deze toxische werknemers ook anderen infecteren.”

Gebrek aan respect

“Gebleken is dat deze schadelijke medewerkers meer teniet kunnen doen dan door topwerknemers kan worden gecreëerd. Er zouden dan ook maatregelen moeten worden genomen om er in de eerste plaats voor te zorgen dat er geen toxische werknemers worden aangetrokken.”

De onderzoekers merken echter wel op dat het niet altijd gemakkelijk is de toxische werknemers te identificeren. “Vaak laten deze medewerkers een hoge productiviteit optekenen en vertonen ze ook een groot zelfvertrouwen en respect voor de regels,” aldus Housman en Minor.

“Die eigenschappen zorgen ervoor dat deze werknemers bijzonder aantrekkelijk ogen en ook vaak ook snel carrière maken.” Toxische medewerkers kunsten volgens de onderzoekers echter het gemakkelijkst worden ontmaskerd wanneer wordt gekeken op welke manier ze hun collega’s behandelen. Meestal kan daarbij immers een totaal gebrek aan respect worden vastgesteld. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20