Porsche blaast Formule 1-samenwerking met Red Bull af na stukgelopen gesprekken

Porsche en Red Bull hebben de gesprekken over de toetreding van de Duitse autobouwer tot de Formule 1 beëindigd. Desondanks blijven de Duitsers geïnteresseerd om toe te treden tot de koningsklasse van de autosport.

“De twee bedrijven zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de gesprekken over een mogelijke deelname aan de Formule 1 niet zullen worden voortgezet”, ze Porsche AG in een verklaring.

Red Bull-teambaas Christian Horner vertelde aan de nieuwsdienst motorsport dat het tijdens de gesprekken met Porsche duidelijk was geworden dat “er een strategische onenigheid was”. “Porsche is een geweldig merk. Maar het DNA is heel anders. Tijdens het discussieproces werd duidelijk dat de kloof die tussen de partijen ligt op dit moment onoverbrugbaar is”. 

Invloed van Porsche

Persagentschap Reuters meldt dat de gesprekken tussen de twee partijen vastliepen als gevolg van onenigheid over de mate van controle die Porsche wilde binnen het team en wat Red Bull bereid was te geven. “Red Bull is altijd een onafhankelijk team geweest. Dat is een van onze sterke punten en het is de ruggengraat van wat we hebben bereikt en ons vermogen om snel te bewegen,” vertelde Horner aan Sky Sports.

Red Bull gebruikt momenteel een Honda-motor, met technische ondersteuning van de Japanse fabrikant. Porsche is al actief in de elektrische Formule E-serie met een eigen team. 

Eerder dit jaar maakte Herbert Diess, de voormalig CEO van Volkswagen Group, bekend dat de premium merken van het autoconcern – Porsche en Audizich zullen wagen aan de Formule 1. Naast het economische argument van de merken, was voornamelijk de grote reclame-impact van de raceklasse overtuigend voor de Duitsers. Diess zei destijds dat Porsche als gevolg daarvan andere race-activiteiten zal verminderen en zich meer op de Formule 1 zal concentreren.

(kg)

Meer