Poetin ondertekent verscherpte anti-LGBTQ-wetten in Rusland. Overtreders kijken tegen flinke boetes aan

De Russische autocraat Vladimir Poetin heeft een wetsontwerp ondertekend dat de zogenaamde LGBTQ-“propaganda” in Rusland verbiedt.

Waarom is dit belangrijk?

In 1993 werd homoseksualiteit in Rusland gedecriminaliseerd. Dat betekent echter niet dat leden van de LGBTQ-gemeenschap er veilig kunnen leven. Zo scoort Rusland een score van 8 procent in de jaarlijkse ranglijst van mensenrechtenorganisatie ILGA-Europe. Enkel Azerbeidzjan (2 procent) en Turkije (4 procent) scoren daarin lager.

Het nieuws: Het wetsontwerp verruimt de reikwijdte van een wet uit 2013 die de verspreiding van LGBTQ-gerelateerde informatie onder minderjarigen verbiedt.

  • De nieuwe versie breidt het verbod op het promoten van dergelijke informatie nu ook uit tot volwassenen.
  • De nieuwe wetten maken het illegaal om op het internet, in de media, boeken, films en reclames LGBTQ-relaties te promoten of te "prijzen". Ook is het verboden om publiekelijk niet-heteroseksuele oriëntaties te uiten of te sugge
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.