Rusland: “We hebben ons ermee bemoeid en zullen dat blijven doen.” Poetin-bondgenoot geeft toe dat het Kremlin zich mengt in Amerikaanse midterms

Een trouwe bondgenoot van Vladimir Poetin heeft maandag gezegd dat Rusland zich in het verleden heeft gemengd in de Amerikaanse verkiezingen… en dat het dat ook zal blijven doen.

Waarom is dit belangrijk?

Het Internet Research Agency, een trollenfabriek in handen van Poetins nauwe vriend Yevgeni Prigozjin, creërde volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten in 2016 duizenden sociale media-accounts die extreemrechtse taal verspreidden en pro-Trump- of anti-Hillary Clinton-evenementen organiseerden. Prigozjin geeft nu voor het eerst toe dat Rusland zich in buitenlandse verkiezingen mengt.

Het nieuws: Prigozjin, die ook de oprichter is van het huurlingenleger Wagner Group, deed de bekentenis op het Russische sociale netwerk Vkontakte.

  • Op de vraag van een journalist of Rusland zich bemoeide met de Amerikaanse midterms, antwoordde Prigozjin: “Heren, we hebben ons ermee bemoeid, we bemoeien ons er op dit moment mee en we zullen ons ermee blijven bemoeien”.
  • De Rus reageerde daarmee op een recent rapport van nieuwsdienst Bloomberg, waarin stond dat Rusland zich bemoeide
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.