Persoonlijke gegevens van Facebook- en Twittergebruikers toegankelijk via derden-apps

Facebook en Twitter bevestigen dat applicaties van derde partijen per ongeluk toegang gekregen hebben tot persoonlijke gegevens van een paar honderd gebruikers.

De twee sociale netwerksites hebben maandag toegegeven dat verschillende gebruikers het slachtoffer geworden zijn ongeautoriseerde toegang tot hun persoonlijke gegevens. Dat is niet voor het eerst.

De getroffen gebruikers hadden hun account gebruikt om verbinding te maken met bepaalde Android-apps, zoals Giant Square en Photofy. De applicaties, die zich richten op fotobewerking, kregen onterecht toegang tot het e-mailadressen, gebruikersnamen en recente tweets.

‘Voorzichtig zijn met derden-apps’

Het zijn beveiligingsonderzoekers die de fout op het spoor kwamen en Facebook en Twitter op de hoogte brachten. ‘We zijn van plan om de gebruikers, van wie informatie bij een externe applicatie terechtkwam, te verwittigen. We vragen onze gebruikers ook om voorzichtig te zijn bij het kiezen van derden-apps die toegang krijgen tot hun account’, zegt een woordvoerder van Facebook aan CNBC.

Twitter is eveneens van plan om de gebruikers in kwestie te informeren. De microblogsite liet nog weten dat het Google en Apple op de hoogte bracht over dit probleem. Twitter hoopt dat deze app-platformen verdere actie ondernemen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20