Nog meer wijzigingen voor het personeel van Twitter: thuiswerken is niet langer toegelaten

Het zijn turbulente tijden voor het personeel van Twitter. Nadat Elon Musk, de nieuwbakken CEO van het socialemediaplatform, de helft van de werknemers de laan uitstuurde, maakt hij bekend dat thuiswerken niet langer is toegelaten.

Waarom is dit belangrijk?

Musk staat bijna twee weken aan het hoofd van Twitter, maar in die tijdspanne heeft al enkele opvallende beslissingen genomen. Hij zette niet alleen het mes in de personeelskosten, maar hij zorgde ook al voor enkele wijzigingen op het platform zelf, waaronder de toevoeging van een betalend abonnement om je profiel te verifiëren. Prijskaartje: 8 dollar (of 8 euro) per maand.

In het nieuws: Musk liet in een mail aan het Twitterpersoneel, die het persagentschap Bloomberg kon inkijken, weten dat het niet langer mogelijk zal zijn om thuis te werken.

  • Hij eist dat het personeel voortaan 40 uren op het kantoor aanwezig is. Alleen hijzelf kan uitzonderingen toestaan.
  • Het is overigens de eerste mail die Musk zelf stuurde naar zijn medewerkers.
  • De CEO van Twitter benadrukte in de mail ook dat de abonnementen goed moeten zijn voor de helft van de inkomsten van het socialemediaplatform.

De details: die aanpassing komt niet als een verrassing. Musk liet kort na de overname al weten dat hij komaf wou maken met telewerken.

  • De nieuwssite Axios meldde vorige week al dat de personeelsleden die thuiswerken zestig dagen de tijd zouden hebben om zich aan te passen aan het nieuwe werkregime. Dat zou voor sommige werknemers betekenen dat ze moeten verhuizen om dichter bij één van de kantoren te wonen. Gevreesd wordt dat daardoor nog meer medewerkers bij Twitter zullen verdwijnen

Meer wijzigingen op komst

Wat nu? Het is duidelijk dat Musk zijn stempel wil drukken op Twitter. De miljardair heeft overigens al aangegeven dat er nog heel wat op til is. “Twitter zal de komende dagen nog veel domme dingen doen”, tweette hij woensdag. “We houden wat werkt en veranderen wat niet werkt.”

  • Het is nog maar de vraag of het nieuwe abonnement een blijver zal zijn. Verschillende twitteraars hebben al kritiek geuit op de manier waarop ze een profiel nu moet verifiëren.
  • Volgens hen kan iedereen met een betalende abonnement zich voordoen als iemand anders, zolang ze bereid zijn om daar 8 euro per maand voor te betalen. Om hun bezorgdheden te uiten hadden afgelopen weekend sommige gebruikers hun Twitterprofiel zodanig aangepast zodat het op dat van Musk leek.
  • De miljardair reageerde door sommige van die accounts (tijdelijk) te blokkeren.
  • Voorts koppelde hij enkele nieuwe voorwaarden aan het Blue-abonnement. Hij liet in een tweet weten dat elke naamswijziging zal leiden tot een tijdelijk verlies van het blauwe vinkje. Bovendien zal Twitter meteen een profiel schorsen als die zich voordoet als iemand anders. Enkel wanneer duidelijk wordt aangegeven dat het over “een parodie-account” gaat, mag het profiel blijven bestaan.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20