Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 23 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Paus Franciscus vanaf nu op TikTok

Logo Business AM
Tech

14/01/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

Wie geen genoeg krijgt van ‘de mooiste woorden en reflecties’ van paus Franciscus, kan hem vanaf nu volgen op TikTok. Dat meldt Kerknet.

Op de Chinese videoapplicatie deelt de paus nu regelmatig korte video’s van maximum 15 seconden, met daarin fragmenten uit toespraken. Ondertussen volgen al meer dan duizend gelovigen het TikTok-account van de paus, dat de toepasselijke naam ‘Papa Francesco Dixit’ (Paus Franciscus heeft gezegd) draagt.

Paus zelf aan de knoppen?

Opmerkelijk: de communicatiedienst van het Vaticaan onderhoudt het pauselijk TikTok-profiel niet, in tegenstelling tot het Twitter- en Instagram-profiel van Franciscus.

Het is overigens niet voor het eerst dat het Vaticaan zich profileert op sociale media. De paus, toen nog Benedictus XVI, is al sinds december 2012 actief op Twitter onder de naam @Pontifex. En in maart 2015 kreeg paus Franciscus zijn eigen Instagram-account. Daar heeft hij 6,5 miljoen volgers.

‘Geschenk van God’

In het verleden toonde paus Franciscus zich al bewust over internet en sociale media. In 2014 noemde hij het internet ‘een geschenk van God’, dat ‘de wereld tot één grote familie heeft gemaakt’. Maar hij is ook bezorgd: ‘De snelheid en alomtegenwoordigheid verleiden de gebruikers tot isolement van hun familie en vrienden.’

Ook vorig jaar had hij het in een boodschap op de Werelddag van Sociale Communicatiemiddelen uitvoerig over sociale media. Hij erkende het nut van sociale media voor ontmoeting en solidariteit, maar had het ook over de mogelijke gevaren. ‘Fake news en desinformatie kunnen relaties tussen mensen aantasten’, klonk het.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president