Paul Magnette (PS) heeft nog geen beslissing genomen of hij burgemeester van Charleroi wil blijven

PS-voorzitter Paul Magnette is tevens ook burgemeester van Charleroi. De vraag of hij bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zichzelf gaat opvolgen, laat hij nog even open.

Genoteerd: Magnette wil “tegen het einde van de zomer” een beslissing nemen over of hij zich kandidaat stelt in Charleroi op 13 oktober.

  • Tegenover RTL-TVi legde Magnette zijn bedoeling voor: “Tijdens de vakantieperiode zal ik verlof nemen van mijn burgemeestersmandaat, zoals ik elke zomer doe. Vervolgens beslissen we tegen het einde van de zomer”.
  • Magnette trok als PS-leider de Waalse Kamerlijst in Henegouwen, en werd ook verkozen. Volgende week legt hij dan ook als Kamerlid de eed af. Als hij besluit dat hij kandidaat-burgemeester is, zal er een opvolger moeten zetelen in de Kamer. De interne regels van de PS laten niet toe dat Magnette de twee jobs cumuleert.
  • De PS kiest sowieso voor de oppositie op federaal en Waals niveau. In Brussel liggen de kaarten anders, daar is de PS bijna onmisbaar om samen met MR en Les Engagés een meerderheid te vormen langs Franstalige kant. Dat komt omdat Ecolo en Défi niet in een regering willen stappen na hun nederlagen. “Als ze de socialisten nodig hebben, zullen we present tekenen, maar niet om eender wat te doen”, zegt Magnette daarover.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.