Parking Zaventem Luchthaven – Tarieven Vergelijken 2019

 

De meeste luchthavens hebben bijna meer vierkante meters voor hun parkings en winkels in gebruik, dan de ruimte die beschikbaar is voor het opstijgen en landen van vliegtuigen. Dit is voor Luchthaven Zaventem dan ook niet anders. Het kiezen van een voordelige, maar tevens ook de meest geschikte, parking kan dan ook een hele opgave lijken. Toch kan het absoluut de moeite waard zijn om dit eens voor je persoonlijke situatie te onderzoeken. De kans is dan vrij groot dat je, na het doorlezen van alle informatie over parkeren en parkings in en rondom Luchthaven Zaventem, veel eerder voor je eigen auto gaat kiezen op het moment dat je vanaf dit vliegveld een vlucht hebt geboekt.

Parkeren aan onze nationale luchthaven in Zaventem

Luchthaven Zaventem, ook wel Brussels AirportLuchthaven Brussel-Nationaal of Brussel-Nationale Luchthaven genoemd (in het Frans Aéroport de Bruxelles-National) is de nationale luchthaven van ons land. Per jaar maken ruim 23 miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven waardoor er met recht gesproken kan worden van de grootste luchthaven van België. De luchthaven ligt op het grondgebied van drie gemeenten, te weten:

 • Zaventem,
 • Machelen,

Op 12 kilometer afstand van de luchthaven bevindt zich onze hoofdstad Brussel.

The Brussels Airport Company, het voormalige BIAC is de exploitant van de luchthaven, terwijl de grootste aandeelhouders het Canadese pensioenfonds Ontario Teachers’ Pension Planmet, de Australische groep Macquarie en de Belgische staat zijn.

Vanwege de enorme omvang van Luchthaven Zaventem zijn er een groot aantal parkings in, maar ook in de directe omgeving, te vinden. Elke dag komen en gaan er immers duizenden reizigers die hun auto ergens willen parkeren gedurende hun afwezigheid. Met de auto is de luchthaven namelijk goed te bereiken vanaf snelweg A201, die een directe aansluiting heeft op de R0, de ring rond Brussel. Op de luchthaven zelf is er parkeergelegenheid voor 10.600 voertuigen. Deze plaatsen zijn echter onderverdeeld in een drietal parkings.

Je auto achterlaten op een luchthaven terwijl je zelf op reis bent, is uitermate praktisch, maar kan als je het wat minder handig aanpakt soms aardig wat geld uit je zak kloppen. Wanneer je echter een snelle vergelijking maakt en op de juiste manier een parking boekt, zelfs als dit op de dag van vertrek is, dan kun je de kosten vaak een stuk naar beneden bijstellen.

Waar kan ik mijn auto parkeren in Zaventem?

Bij en rondom Luchthaven Zaventem kun je je auto op meerdere parkings, voor een korte- of een langere periode, parkeren. Hieronder hebben we een overzicht voor je gemaakt van de verschuillende aanbieders van parkeerplaatsen.

Quick Parking Zaventem

Deze parking is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. Een reservering kun je gemakkelijk en snel online regelen. Het is zelfs zo dat je nooit lang hoeft te wachten om opgehaald te worden als je je vluchtnummer vermeldt bij de reservering. Het vermelden van je vluchtnummer is, net zoals je aankomstdatum, overigens niet verplicht, maar wel zo handig en eveneens optioneel. Nadat je een reservering af hebt gerond, zal deze per e-mail worden bevestigd.

Zodra je na je reis of vakantie weer op Luchthaven Zaventem bent geland, dan kun je door middel van een speciaal telefoonnummer te bellen ervoor zorgen dat je binnen enkele minuten wordt opgehaald om naar je auto te worden gebracht. De kosten de parkeerplaats kun je bij aankomst op de parking voldoen met:

 • bankcontact,
 • contant geld.

Maar ook kun je ervoor kiezen om een betaling al af te ronden tijdens de online reservering. Hierbij maak je gebruik van een:

 • kredietkaart,
 • online betaling.

Indien er zich onverhoopt wijzigingen voordoen, dan kun je zowel telefonisch als via een e-mail wijzigingen van meer dan 3 uur doorgeven aan de parking.

Flyparking

schermafbeelding-2016-11-01-om-11-38-35Deze parking is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. Een reservering kun je gemakkelijk en snel online regelen, maar ook per telefoon als je niet de beschikking hebt over een internetverbinding. Ook wijzigingen kun je langs deze wegen aan de parking melden. Indien je kiest voor een parkeerplaats op deze parking, dan weet je zeker dat je je auto achterlaat op een overdekte en camerabewaakte parking,

Nadat je weer op Luchthaven Zaventem bent geland, dan kun je een speciaal telefoonnummer bellen en wordt je al binnen een paar minuten opgehaald en naar je auto gebracht. Je wordt dan opgehaald op verdieping 0 op parking P15. Een andere service van deze parking is dat er speciale kinderstoelen aanwezig zijn in de gratis shuttles. Natuurlijk dien je dit vooraf wel bij de reservering van een parkeerplaats aan te geven. Mindervaliden kunnen eveneens rekenen op extra service als zij hun auto, of die van hun begeleider, parkeren in deze parking. Ze worden immers in de vertrekhal afgezet zodat ze eenvoudiger bij de terminal kunnen komen.

Een reservering die bij deze parking is gedaan, kun je online betalen met een:

 • kredietkaart,
 • Bancontact/Maestro.

Betaling bij aankomst op de parking kan echter ook en wel met een:

 • kredietkaart,
 • contant geld.

Sky Parking Zaventem

schermafbeelding-2016-11-01-om-11-38-53Met behulp van een gratis luxe shuttlebus wordt je naar Luchthaven Zaventem gebracht, en na terugkeer uiteraard ook weer opgehaald. Nadat je een online reservering hebt gedaan bij deze parking kun je je auto op een overdekte en bewaakte parking achterlaten gedurende je afwezigheid. Deze parking is 24 uur per dag en 7 dagen per week open en biedt klanten zelfs de mogelijkheid om hun auto handmatig te laten wassen.

Times Parking

Indien je, online of telefonisch, hebt gekozen voor deze parking dan weet je zeker dat je je voertuig achterlaat op een overdekte en bewaakte parking die 24 uur per dag en 7 dagen per week open is, Een reservering kun je wijzigen, en zelfs annuleren met behulp van een speciale hyperlink die de parking je in de bevestigingsmail heeft toegezonden. Bij deze parking zullen auto’s nooit worden verplaatst, behalve als een klant daar nadrukkelijk om heeft gevraagd.

Voor gebruikers van deze parking is een gratis pendeldienst beschikbaar die je naar de vertrekhal brengt, en na aankomst eveneens weer opgehaald bij de aankomsthal. Het uit- en opstappunt van deze pendeldienst bevindt zich op verdieping 0 op parking P16, Wanneer je na je reis weer bent geland op Luchthaven Zaventem, dan kun je een speciaal telefoonnummer bellen en wordt je binnen enkele minuten opgehaald en naar je auto teruggebracht.

In de speciale shuttlebussen zijn, op aanvraag bij reservering, speciale kinderzitjes aanwezig zodat ook de jongste reizigertjes veilig vervoerd kunnen worden van en naar de luchthaven. Voor mindervaliden zijn er zelfs speciale shuttlediensten beschikbaar die ervoor zorgen dat deze personen zo dicht mogelijk bij de terminal afgezet en opgehaald kunnen worden.

Als je een parkeerplaats hebt gereserveerd bij deze parking dan kun je zowel online als bij aankomst betalen met:

 • bankkaart,
 • kredietkaart,
 • contant geld.

Holiday Parking P3 Zaventem

Deze parking ligt op loopafstand van Luchthaven Zaventem en beschikt over meer dan 2400 parkeerplaatsen. Bijzonder aan deze parking is dat je niet onnodig lang naar een parkeerplaats hoeft te zoeken. Het enige wat je hoeft te doen, is het dynamische verwijssysteem te volgen. Je zult dan al snel bij een vrije parkeerplaats terechtkomen.

Een parkeerplaats bij deze parking kun je zowel betalen aan één van de aanwezige betaalautomaten als met een zogenaamde P-card. Met deze kaart kun je de parkeerkosten aan het einde van de maand voldoen.

Interparking P2 Economy parking Zaventem

Deze parking is gelegen op loopafstand van Luchthaven Zaventem en je kunt er tot 4 uur voor aankomst nog een reservering doorgeven. Om een parkeerplaats te kunnen bemachtigen heeft de parking je nummerplaat nodig. Deze zal namelijk aan de betreffende reservering en je persoonlijke parkeeticket worden gekoppeld. Dit alles zal de dienstverlening van de parking namelijk aanzienlijk optimaliseren.

Na een reservering van een parkeerplaats kun je bij deze parking betalen met:

 • Maestro,
 • Visa,
 • MasterCard,
 • American Express,
 • P-Card Shopping,
 • P-Card Corporate,
 • Content geld.

De parking zal echter geen reserverings-, kredietkaart- of andere kosten aan reizigers in rekening brengen, Voordat je echter je auto kunt gaan parkeren dien je eerst wel het referentienummer van de reservering, dat je in de bevestigingsmail kunt vinden, uitgeprint mee te nemen naar de parking.

Overnacht vlakbij de luchthaven

In het Sheraton Hotel, dat op loopafstand van Luchthaven Zaventem is gelegen, kun je gemakkelijk overnachten, bijvoorbeeld wanneer je vlucht al vroeg vertrekt. Je kunt één van de 294 modern ingerichte kamers boeken> Leden van de Sheraton Club genieten zelfs van een gratis ontbijt en diverse hapjes en drankjes in de avonduren. Naast het Multifunctionele Atrium biedt het hotel nog 23 vergaderzalen en een grote balzaal.

Het hotel is goed bereikbaar per bus, per trein, per taxi en eigen auto. Hoewel het hotel niet beschikt over een eigen parking, kun je wel een beroep doen op hulp bij het vervoer van bijvoorbeeld bagage. Je dient dit in de regel wel tijdens het reserveren al kenbaar te maken.

Andere goed bereikbare hotels, bijvoorbeeld met een taxi of het openbaar vervoer, zijn onder andere:

Crowne Plaza Brussels Airport

schermafbeelding-2016-11-01-om-11-43-00Dit moderne hotel is een ideale plaats om uit te rusten en is gelegen op geringe afstand van Luchthaven Zaventem. Er rijdt een gratis shuttlebus tussen het hotel en de luchthaven. De kamers en suites zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Het hotel ligt op loopafstand van de bedrijven in Corporate Village. Indien je met eigen vervoer het hotel bezoekt, kun je je auto parkeren op de eigen parking. Vanaf Luchthaven Zaventem kun je per trein in slechts 20 minuten naar het stadscentrum reizen. Verder leent het hotel zich prima voor het organiseren van evenementen tot 350 personen in één van de 16 meeting rooms of het drinken van een heerlijk glas Belgisch bier in de bar.

Holiday Inn Brussels Airport

schermafbeelding-2016-11-01-om-11-43-47In dit moderne hotel vlakbij Luchthaven Zaventem beschikt over een verwarmd binnenzwembad en goede verbindingen met het stadscentrum. Met de gratis pendelbus kun je binnen 5 minuten op Luchthaven Zaventem staan. Als je met eigen vervoer naar het hotel komt, dan kun je je auto parkeren op de beveiligde parkeerplaats tegen een laag dagtarief. De trein vanaf het station van Diegem, dat slechts op 500 meter van het hotel is gelegen, ben je in een kwartiertje in het centrum van Brussel. Het Business Centre is niet alleen dag en nacht geopend, maar schikt ook over WiFi en 16 vergaderzalen. Gasten van het hotel kunnen ook terecht in het fitnesscenter met spa, het binnenzwembad of de whirlpool. In het restaurant kan worden genoten van een ontbijtbuffet of een uitgebreid diner Kinderen eten en overnachten overigens altijd volkomen gratis is het hotel.

Novotel Brussels Airport

schermafbeelding-2016-11-01-om-11-44-25In dit hotel kun je ontspannen op een half uurtje met de trein van het centrum van Brussel. Ook kun je gebruikmaken van de gratis 24 uurs pendeldienst van, en naar, Luchthaven Zaventem. Vanaf 6 uur ’s ochtend kun je in het hotel al genieten van een heerlijk ontbijtbuffet in het lichte restaurant, of op het terras. In de bar worden verder de heerlijkste Belgische bieren en hapje geserveerd. De 209 kamers in het hotel zijn niet alleen geluiddicht, maar ook modern en licht. Verder kunnen gasten gebruikmaken van gratis WiFi een erg omvangrijke ergonomische werkplek. In het hotel bevinden zich 9 flexibele ruimten die gebruikt kunnen worden voor de organisatie van evenementen/ Na een drukke dag kunnen gasten van het hotel ontspannen inde aanwezige fitnessruimte en hamam.

Hotel Ibis Brussels Airport

schermafbeelding-2016-11-01-om-11-45-14Het gerenoveerde hotel, met 98 kamers, ligt vlak bij Luchthaven Zaventem, maar eveneens in de buurt van Heizel, de NAVO en het centrum van Brussel. Gasten van het hotel kunnen gebruikmaken van het aanwezige parkeerterrein, restaurant, bar en gratis WiFi en een gratis pendeldienst tussen het hotel en de luchthaven. De kamers in het hotel zijn van alle gemakken voorzien en sfeervol ingericht. Aan de gasten van het hotel wordt een ontbijtbuffet geserveerd, van 6.30 tot 10.00 uur. Verder kun je genieten van heerlijke à-la-cartegerechten en culinaire hoogtepunten in het restaurant.

Golden Tulip Brussels Airport

schermafbeelding-2016-11-01-om-11-46-12Dit designhotel is op ongeveer 5 minuten (3 kilometers) rijden van Luchthaven Zaventem en beschikt over een aantal wellness-faciliteiten, zoals een buitenzwembad, een hamam en een fitnessruimte. Bovendien sta je na 15 minuten rijden in het hart van Brussel. Het hotel biedt haar gasten verder een gratis pendeldienst van en naar de luchthaven en als gast van dit hotel bevindt je je op maar 2 minuten rijden van het NAVO-hoofdkwartier. De luxe kamers het hotel zijn onder andere uitgerust met een flatscreem televisie, airco, gratis WiFi en koffie- en theefaciliteiten. Het gastronomisch restaurant Chez Daniel serveert de gasten van het hotel moderne internationale gerechten. In “Harry’s Bar” kunnen gasten zich te goed doen aan Belgische bieren, cocktails en licht snacks.

Airb&b boeken vlakbij de luchthaven?

Om niet in alle vroegte van huis te hoeven vertrekken, in de richting van Luchthaven Zaventem, kun je natuurlijk overnachten in één van de hotels in de buurt. Een andere optie is echter een verblijf boeken in een woning of appartement in de nabijheid van het vliegveld. Over het algemeen heb je dan wat meer privacy, terwijl je toch kunt genieten van het comfort en de gezelligheid van een normale woning. In de buurt van Luchthaven Zaventem kun je onder andere tijdelijk één van onderstaande opties boeken via Airb&b:

 • schermafbeelding-2016-11-01-om-11-47-40Een klein appartement dat geschikt is voor 2 personen, met gezellige kamer, slaapkamer en badkamer (met een bad en een douche), op 3 kilometers afstand van de luchthaven, een bushalte recht voor de deur en de luchthaven is dan ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Eventueel zijn er ontbijt- en dinerfaciliteiten aanwezig en in alle gevallen is er gratis koffie en thee voor gasten aanwezig. Huisdieren zijn in dit appartement welkom evenals een extra persoon (zonder dat daar kosten voor in rekening worden gebracht). Je verblijf in een rustige industriële omgeving waar je gedurende je verblijf kosteloos mag parkeren. In het appartement mag niet worden gerookt en er mogen geen feesten of evenementen worden georganiseerd.
 • schermafbeelding-2016-11-01-om-11-47-50Een privékamer in een woning is voor minimaal 1 nacht te boeken en ideaal als je met het openbaar vervoer naar Luchthaven Zaventem wilt reizen. De verhuurder is zelfs bereid om je, op de dag van je vertrek, naar de luchthaven te brengen. Tijdens je verblijf heb je de beschikking over een slaapkamer met een vast bed en een badkamer, maar ook over een kosteloze parkeergelegenheid op het terrein van de verhuurder, een wasmachine en een laptopvriendelijke werkplek met gratis WiFi. Ook kunnen gasten gratis koffie en thee halen in de keuken van het huis.

Voordelen van Airb&b

 • doorgaans heerst er een meer huiselijke sfeer tijdens je verblijf,
 • je krijgt een meer persoonlijke behandeling dan wanneer je een overnachting in een hotel boekt,
 • vaak kunnen speciale wensen of voorkeuren worden aangegeven bij een verhuurder,
 • in sommige accommodaties zijn, in tegenstelling tot in de meeste hotels, huisdieren toegestaan.

Zorgeloos op vakantie vertrekken

Om de kans op een zorgeloze vakantie zo groot mogelijk te maken hebben we een aantal tips en adviezen voor je op een rijtje gezet.

 • Parkeer je auto niet zomaar ergens in de buurt van de luchthaven, maar kies voor een bewaakte parking,
 • Check vooraf altijd de betrouwbaarheid van een bepaalde parking door reviews en klantenbeoordelingen op te zoeken op het internet,
 • Laat geen goederen in je auto achter als je deze parkeert op een parking bij de luchthaven (zelfs niet als deze wordt bewaakt door camera’s of bewakingspersoneel),
 • Boek je parking op ruim op tijd om stress te vermijden als je met je eigen auto naar de luchthaven reist,
 • Vergelijk echter eerst de tarieven van meerdere parkings om de meest gunstige deal te kunnen sluiten, soms zijn de wat verder weg gelegen parkings een stuk voordeliger en kun je gebruikmaken van een gratis pendeldienst van en naar de luchthaven,
 • Vertrek ruim op tijd van huis zodat je rustig je auto kunt parkeren en naar de terminal kunt reizen,
 • Zorg ervoor dat je altijd een telefoonnummer van de parking bij je hebt zodat je contact met het bedrijf op kunt nemen als dat nodig mocht zijn, bijvoorbeeld omdat je aankomst is verlaat,
 • Informeer vooraf naar de frequentie van een eventuele shuttlebus vanaf de parking naar de luchthaven (en uiteraard ook weer terug), zodat je niet onnodig lang hoeft te wachten,
 • Ga op zoek naar aanbiedingen en kortingsacties van parkings in de buurt van de luchthaven om extra voordelig je auto achter te kunnen laten als je op reis gaat,
 • Voordat je een parkeerplaats reserveert is het verstandig om na te gaan of je deze reservering ook kunt annuleren, bijvoorbeeld als je reis moet worden verplaatst, of helemaal niet door kan gaan,
 • Ook is het goed om te weten of je de reservering nog kunt wijzigen en binnen welke termijn dat je dit dan moet doen,
 • Weet met welke betaalmethode je af kunt rekenen bij een bepaalde parking en op welk moment dat je deze betaling kunt doen, bijvoorbeeld online bij het maken van een reservering of contant bij aankomst in de parking,
 • Als je met kinderen reist dan dien je bij de reservering van een parkeerplaats ook aan te geven als je een kinderzitje wilt gebruiken in de shuttlebus,
 • Ook als je met een mindervalide reist, of zelf mindervalide bent, dan dien je dit bij de reservering te vermelden zodat je gebruik kunt maken van speciale services, zoals begeleiding naar de terminal,
 • Als je erg vroeg een vlucht hebt geboekt, doe je er vaak verstandig aan om de avond voor vertrek in te checken in een hotel in de buurt van de luchthaven zodat je ’s nachts niet hoeft te reizen en uitgerust aan je vliegreis kunt beginnen,
 • Door je vertrek- en aankomsttijd aan de parking door te geven, hoef je in de regel minder lang te wachten om naar je auto gebracht te worden,
 • Ga niet automatisch voor de meest voordelige parking, in bepaalde gevallen kan een lage prijs namelijk ook het service- en veiligheidsniveau naar beneden halen,
 • Zijn er wellicht alternatieven te bedenken voor een parking bij de luchthaven die voordeliger zijn? Denk hierbij aan het reizen met een taxi, openbaar vervoer of een goede vriend, soms is dit namelijk voordeliger dan je auto parkeren op een parking bij de luchthaven.

Naar de luchthaven met de trein?

schermafbeelding-2016-11-01-om-11-50-49Op het moment dat je met het vliegtuig op reis wilt, maar op weg naar Luchthaven Zaventem files, en de daarbij behorende stress, wilt vermijden, dan kun je ervoor kiezen om de trein te nemen. Met de trein kun je immers rechtstreeks naar Luchthaven Zaventem reizen. Vanaf meer dan 80 stations verspreid over België kun je rechtstreeks naar de luchthaven reizen. Een bijzonder voordeel van het treinstation Brussels Airport – Zaventem is dat dit zich in de directe nabijheid van de vertrek- en aankomstterminals bevindt. Je hoeft dan ook nooit ver met bagage te sjouwen en dat is wel zo prettig.

Als je het erg praktisch aan wilt pakken, dan doe je er verstandig aan om op tijd je treinkaartjes online aan te schaffen. Wanneer dit niet kan, of je hier niet de voorkeur aan geeft, dan kun je uiteraard ook terecht aan een loket van de NMBS, een automaat op één van de treinstations en zelfs in de trein. Om treintickets te kopen, maar ook als je de tarieven ervan wilt opzoeken, is het zaak om de juiste naam van het treinstation te gebruiken: als je naar Luchthaven Zaventem wilt reizen, dien je dan ook station Brussels Airport – Zaventem in te geven. Ook als je de routeplanner wilt gebruiken tijdens je reis naar Luchthaven Zaventem, dien je deze naam te gebruiken.

Om er zeker van te zijn dat je je vlucht niet zult missen, doe je er goed aan om altijd ruim van tevoren de vertrektijden van de trein te checken. Daarnaast is het aan te bevelen om enige uren voor vertrek na te gaan of er geen vertragingen te verwachten zijn, bijvoorbeeld door werkzaamheden aan het spoor of een ongeval dat wellicht heeft plaatsgevonden op je route. Indien er te veel vertraging op dreigt te treden, dan kun je eventueel nog op een andere manier naar Luchthaven Zaventem reizen. Indien je besluit om als alternatief met je eigen auto naar Luchthaven Zaventem te rijden, dan kun je nog flink wat op de parkeerkosten besparen door telefonisch of online een parkeerplaats te reserveren. Zelfs als je dit een paar uur voor vertrek doet, betaal je doorgaans nog minder dan wanneer je onaangekondigd naar één van de parkings komt.

Kan ik online een parkeerplaats reserveren?

Bij de meeste parkings in de buurt van Luchthaven Zaventem is het mogelijk om online een parkeerplaats te reserveren. Om een reservering door te kunnen geven, moet je dan wel naar de website van de betreffende parking surfen en daar in de regel een digitaal reserveringsformulier invullen.

thinkstockphotos-511025928-min

Heel het jaar door is er wel een parking te vinden in, of direct in de buurt van, Luchthaven Zaventem. Het is zelfs zo dat voor elke reiziger wel een pareerplaats gevonden kan worden die bij zijn, of haar, persoonlijke situatie past. Zo zijn er parkeerplaatsen voor zowel kort- als lang parkeren. Verder zijn er speciale diensten voor handen, zoals beveiligde parkeren en zelfs een heuse vip-service met een optionele carwash. Auto’s kunnen niet alleen worden geparkeerd in een parking aan de terminal, maar ook op een plaats in een afstandsparking die een gratis shuttledienst aanbiedt van en naar de luchthaven.

De meeste parkings hebben op de vertrek- en aankomstniveaus speciale parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor mensen die mindervalide zijn. Dit soort parkeerplaatsen is te herkennen aan het rolstoelpictogram en bevinden zich zo dicht mogelijk bij de uitgangen van een parking. Alleen houders van een zogenaamde gehandicaptenparkeerkaart zijn echter gerechtigd om van deze plaatsen gebruik te maken. Deze gehandicaptenparkeerkaart moet in de geparkeerde auto duidelijk zichtbaar achter de voorruit worden geplaatst om aan te geven dat hier daadwerkelijk een mindervalide een parkeerplaats bezet houdt.

Voordeel door online een parkeerplaats reserveren

Zelfs als jet nog zo je best hebt gedaan op het vinden van een voordelige parking in de buurt van Luchthaven Zaventem, dan nog kan dit behoorlijk prijzig zijn. Hoe langer je namelijk weg bent, hoe meer het parkeren van je auto gaat kosten. Om die reden kun je dan ook overwegen om op zoek te gaan naar een passend alternatief. Je kunt nu eenmaal niet een medewerker van een parking omkopen om een oogje dicht te knijpen als het om de betaling van je parkeerplaats gaat. Vaak is het echter wel goedkoper om:

Speciaal taxivervoer naar de luchthaven is in de regel relatief goedkoop, maar helaas zijn er ook een aantal nadelen aan deze vorm van vervoer verbonden. Zo zal je reis vaak wat langer duren omdat er ook andere reizigers opgehaald. Of afgezet, moeten worden onderweg. Wanneer je echter op tijd een dergelijke taxidienst boekt, dan kun je hiermee aardig wat euro’s in je zak houden.

Wanneer je op een parking bij een luchthaven je auto achter wilt laten dien je uit te gaan van de volgende regel: hoe eerder je je parkeerplaats reserveert bij de luchthaven, hoe groter de kans op voordeel zal zijn. Ruim van tevoren reserveren is dan ook absoluut aan te bevelen, hoewel de exacte besparing af zal hangen van het moment van reservering en het bedrijf waar je mee in zee gaat. Maar zelfs als je bent vergeten bent om vooraf een parkeerplaats te reserveren op een parking bij de luchthaven kun je nog geld besparen, en wel op de volgende manieren:

 • Zelfs als je op de korte termijn een parkeerplaats nodig hebt, kan reserveren nog voor wat extra voordeel zorgen. Je doet er dan ook goed aan om nooit zonder reservering naar de luchthaven te rijden, zelfs op de dag van vertrek kun je zo nog parkeerkosten besparen.
 • De hoogste parkeerkosten worden in de regel betaald door mensen die gewoon een parking in rijden zonder vooraf te reserveren. Je kunt dit zelfs doen als je onderweg bent, bijvoorbeeld via je smartphone. Verder kun je een bekende vragen een dergelijke reservering voor je te doen terwijl je naar de parkeerplaats toe rijdt.
 • Door tijdig een parkeerplaats te reserveren bij een parking kun je in een heleboel gevallen gebruikmaken van speciale acties en op die manier veel voordeel meepakken.
 • De meeste parking met de meest gunstige tarieven kun je vaak ook vinden door een zogenaamde vergelijkingswebsite te gebruiken. Op deze website kun je bepaalde filters opgeven en vervolgens achterhalen welke parking je het meeste voordeel kan bieden in een specifieke situatie. Je doet er overigens wel verstandig aan om meerdere vergelijkingswebsiotes te gebruiken omdat bepaalde parkings de website betalen om een hogere notering te krijgen op de resultatenlijst.

Wat kost parkeren bij Luchthaven Zaventem?

De kosten die gepaard zullen gaan met het parkeren van je auto als je met het vliegtuig op reis wilt gaan vanaf Luchthaven Zaventem zullen niet voor iedere reiziger hetzelfde zijn. Er zijn namelijk een heleboel verschillende factoren die de parkeerkosten bij de luchthaven zullen bepalen. Hierbij kun je onder andere denken aan:

 • persoonlijke voorkeuren en wensen ten aanzien van de plaats waar je je auto achterlaat tijdens je afwezigheid,
 • het budget dat je gereserveerd hebt voor de parkeerkosten,
 • de voorwaarden die je stelt aan een parking, zoals beveiliging en/of de aanwezigheid van extra faciliteiten,
 • de tijd dat je afwezig zult zijn en je auto dus achter dient te laten op een parking,
 • de locatie van de parking ten opzichte van de vertrek- en aankomsthal,
 • de samenstelling en grootte van je reisgezelschap,
 • je persoonlijke mobiliteit, of die van een medereiziger.

Zo zal bijvoorbeeld een overdekte en goed bewaakte parking over het algemeen hogere tarieven rekenen, dan wanneer je je auto achterlaat op een onoverdekte parkeerplaats waar nauwelijks toezicht is. Daarnaast zal een parking in, of dicht bij, Luchthaven Zaventem meestal wat hogere tarieven in rekening brengen in vergelijking tot een parkeerplaats die wat verder weg is gelegen. Als je gesteld bent op een hoge kwaliteit en veel extra’s dan dien je er doorgaans rekening mee te houden dat de prijs voor het parkeren van je auto eveneens hoger uit zullen vallen, dan wanneer je alleen kiest voor een standaard parking. Op die manier kun je dus zelf aardig wat invloed uitoefenen op de parkeerkosten die je moet maken als je je auto in, of in de nabijheid, van Luchthaven Zaventem achter wilt laten tijdens een reis.

Is een hotel-parkeerarrangement altijd voordeliger?

Een groot aantal hotels in de buurt van Luchthaven Zaventem bieden een ruim aanbod aan arrangementen aan waarin een hotelverblijf wordt gekoppeld aan een de huur van een parkeerplaats voor de duur van je reis. Dit is een uitstekende oplossing als je ver van de luchthaven woonachtig bent en geen zin, of tijd, hebt om extreem vroeg op weg te gaan vanwege een vlucht ’s nachts of ’in de vroege ochtend. In bepaalde gevallen zal de huur van een hotelkamer dan niet veel extra kosten met zich meebrengen dan de oorspronkelijke parkeerkosten.

Een andere manier om voordelig een hotelovernachting te combineren met de huur van een parkeerplaats in de buurt van Luchthaven Zaventem is door gebruik te maken van een zogenaamd loyaliteites- of cashbackprogramma. Op die manier kun je immers nog meer van de arrangementskorting afsnoepen. Je moet wellicht even online zoeken, maar dan kun je wel tegen een aantrekkelijk prijs dicht bij de luchthaven overnachten en je auto parkeren. Je kunt je zoektocht beginnen door een zoekmachine zoals Google te gebruiken, cashback websites afstruinen of door aanbiedingen van hotels in de buurt van de luchthaven te gaan bekijken.

Helaas is vast komen te staan dat niet altijd een arrangement meer voordeel op zal leveren. Dit wil dus zeggen dat je dan goedkoper uit bent op het moment dat je een hotelkamer en een parkeerplaats los van elkaar boekt. Ook dit dien je voor vertrek grondig te bestuderen om zoveel mogelijk voordeel binnen te kunnen halen.

Welke parking is het meest geschikt?

Er zijn een heleboel verschillende soorten parkings in de nabijheid van Luchthaven Zaventem. Op het ogenblik dat je eenmaal de meeste voordelige hebt weten te vinden, dan wil dit helaas niet per definitie zeggen dat deze parkeerplaats ook het beste bij je specifieke wensen en voorkeuren past. Voordat je een reservering plaatst dien je dan ook goed op de hoogte te zijn van de gelden voorwaarden die een parking stelt voor het gebruik van hun diensten.

Een parking kan bijvoorbeeld verder van de luchthaven liggen, waardoor je wellicht meer reistijd moet rekenen. Verder zou een voordeliger parking niet op je route kunnen liggen en moet je dus via een omweg naar de luchthaven reizen. Dit kost niet alleen meer tijd, maar zeker ook brandstof. Dit soort zaken moet je dan ook absoluut meenemen in je overweging als je een parking in de nabijheid van Luchthaven Zaventem gaat kiezen.

Staat mijn wagen overdekt?

Young businessman with luggage in parking garage, rear viewHet weer in ons land kan erg grillig zijn en zeker als je erg zuinig omgaat met je auto kun je het prettig vinden als je voertuig overdekt geparkeerd kan worden bij de luchthaven. De kans dat je wagen schade op zal lopen als gevolg van bijvoorbeeld een hevige hagelbui of storm zal op die manier dan ook vrijwel nihil zijn. Natuurlijk moet je wel rekening houden met een hoger parkeertarief als je kiest voor een overdekte parking voor de tijd dat je op reis bent.

Indien je met een gerust hart op reis wilt gaan, kan overdekt parkeren een aantal voordelen met zich meebrengen ten opzichte van buiten parkeren zonder een aanwezige overkapping. Je auto staat niet alleen beter beschut, maar zal eveneens veilig in een afgesloten omgeving achterblijven tijdens je afwezigheid. Bij het kiezen van een parking in de buurt van Luchthaven Zaventem kun je zelf parkings filteren op de aanwezigheid, of juist het ontbreken, van een overkapping. In de regel zal een overdekte parking echter wel wat duurder zijn dan een parkeerplaats zonder overkapping.

Is het veilig om mijn wagen te parkeren in Zaventem?

Als je met het vliegtuig op reis gaat, en je je auto achter moet laten op een parking in Zaventem, dan wil je natuurlijk zeker weten dat dit veilig is. Gelukkig zijn de bekende parking in de buurt van Luchthaven Zaventem prima uitgerust met allerlei veiligheidsmaatregelen, zoals bewakingscamera’s en beveiligingspersoneel. Van tijd tot tijd worden niet alleen de aanwezige faciliteiten van de verschillende parkings nauwkeurig gecontroleerd, maar ook de veiligheid zal geregeld onder de loep worden genomen en waar nodig worden er aanpassingen of verbeteringen aangebracht.

Indien je een parkeerplaats gaat reserveren, dan kun je over het algemeen kiezen tussen:

 • valet parkeren,
 • shuttle parkeren.

Het type parking dat je kiest, zal bepalend zijn of je je autosleutels in dient te leveren, of dat je deze gewoon bij je kunt houden. Indien je meer informatie wenst over het al dan niet achter moeten laten van je sleutels, dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met de parking, maar ook op zoek gaan op hun website naar hun werkwijze en de daaraan gestelde voorwaarden.

Wat is valet parkeren?

Valet parkeren wil zeggen dat je altijd je autosleutels in dient te leveren. In dit geval rijd je zelf je auto naar de vertrekhal van Luchthaven Zaventem toe. Daar aangekomen lever je echter niet alleen je auto, maar ook de bijbehorende autosleutels, in bij de parkeeraanbieder. Een medewerker van deze parkeeraanbieder zal je uw auto naar de parkeerplaats rijden die je hebt gereserveerd. Indien je kiest voor valet parkeren dan dien je er altijd rekening mee te houden dat je autosleutels niet per definitie zelf kunt bewaren. Zonder deze sleutels kan de parkeeraanbieder je auto immers niet voor je naar de gereserveerde parkeerplek rijden. In bepaalde gevallen kun je tijdens de reservering van een parkeerplaats aangeven dat je je sleutels bij je wilt dragen, maar helaas kunnen niet alle parkings hier gehoor aan geven omdat dit hun manier van werken in de weg zal staan. Het concept van dit soort parkings heeft er onder andere voor gezorgd dat ze eveneens bekend staan als zogenaamde Meet and greet parkings.

Wat zijn de voor- en nadelen van valet parkeren?

Tijdens je afwezigheid kun je voor valet parkeren kiezen. Deze manier van parkeren heeft een aantal specifieke voordelen. Toch kunnen er ook een aantal nadelen aan deze parkeervorm kleven. Hieronder hebben we zowel de voor- als de nadelen voor je op een rijtje gezet.

 • De voordelen van valet parkeren
  • Tijdwinst: doordat je zelf je auto naar de vertrekhal rijdt zul je niet te maken krijgen met een onnodig tijdverlies,
  •  Comfort: je hoeft bij deze parkeervorm geen gebruik te maken van een shuttlebus en dus ook niet te wachten tot dat je naar de luchthaven gebracht wordt, of er weer opgehaald te worden. Je rijdt immers zelf naar de vertrekhal en geniet dus van het comfort van je eigen auto.
 • De nadelen van valet parkeren
  • Vertrouwen in anderen: je moet bij deze parkeervorm vertrouwen op de goede bedoelingen van anderen. Tijdens je afwezigheid zie je namelijk niet op welke plaats en op welke manier je auto geparkeerd wordt. Je dient dan ook een zeker vertrouwen te hebben in het personeel van de betreffende parking.
  • Relatief hogere kosten: valet parkeren is in de regel wat duurder dan shuttle parkeren.

Valet parkeren verloopt in de volgende stappen:

 • Je plaatst (online) een reservering,
 • De parking stuurt je een digitale reserveringsbevestiging en alle benodigde informatie,
 • De betaling wordt online of ter plaatse geregeld,
 • Je rijdt zelf naar de vertrekhal (en dus niet naar een parking),
 • Een medewerker van de parking zal je auto meenemen en voor je parkeren.
 • Na aankomst zal een medewerker met je auto bij de aankomsthal op je wachten en de wagen (na een controle) weer aan je overdragen.
 • Je kunt hierna gewoon je eigen weg vervolgen.

Wat is shuttle parkeren?

Op het moment dat je voor shuttle parkeren kiest, dan rijd je eveneens zelf naar het parkeerterrein van de parkeeraanbieder. Per parkeeraanbieder kan het echter verschillen of je de sleutels van je voertuig in moet leveren. Indien dit nodig is, dan zal dat in alle gevallen duidelijk aan worden gegeven op de website van de parking. Een andere benaming voor dit soort parkeerplaatsen is off-site parkings vanwege het feit dat deze zich niet op het terrein van de luchthaven bevinden.

De reden waarom je je autosleutels in moet leveren, heeft meestal te maken met ruimtegebrek bij de parkeeraanbieder. Als gevolg van het gebrek aan ruimte zullen auto’s soms verplaatst moeten worden op de parkeerplaats. Een bijkomend voordeel is echter wel dat je voertuig bij terugkomst altijd vooraan op de parkeerplaats zal staan en je dus snel weer kunt vertrekken en vaak een heleboel tijd bespaart. Door de medewerkers van de parking zullen je autosleutels altijd veilig op worden geslagen in een kluis. Tijdens je afwezigheid hoef je je dan ook absoluut geen zorgen te maken over een eventuele diefstal van de sleutels en je auto.

Shuttle parkeren verloopt dus in de volgende stappen:

 • Je plaatst (online) een reservering.
 • De betaling wordt online of ter plaatse geregeld,
 • De parking stuurt je een digitale reserveringsbevestiging en alle benodigde informatie,
 • Je rijdt zelf naar de parking,
 • De shuttledienst brengt je naar de luchthaven,
 • Na terugkomst bel je naar de parking en wordt je opgehaald om naar je eigen auto te worden gebracht,
 • je kunt je weg weer vervolgen.

Wat zijn de voor- en nadelen van shuttle parkeren?

Wat voor het valet parkeren geldt, is ook voor shuttle parkeren van toepassing. Ook aan deze parkeervorm zijn zowel voor- als nadelen verbonden, en ook die hebben we hieronder voor je opgesomd.

 • De voordelen van shuttle parkeren
  • Relatief lage kosten: over het algemeen is shuttle parkeren wat goedkoper dan valet parkeren.
  • Vertrouwen in anderen: bij deze vorm van parkeren kun je zelf precies zien op welke plaats je auto achterblijft gedurende je reis.
 • De nadelen van shuttle parkeren
  • Mogelijk tijdverlies: vanwege het vervoer met een shuttledienst, kun je soms wat langer onderweg zijn tussen de parking en het vliegveld.
  • Minder comfort: nadat je op de luchthaven aan bent gekomen, is het niet meteen mogelijk om in je eigen auto te stappen en weg te rijden. Je dient immers te wachten op de shuttledienst die je naar de parking zal brengen. Op het moment dat u aankomt op het vliegveld kunt u niet direct in uw eigen auto stappen.

Zelf bijdragen aan de veiligheid

Met het parkeren in de buurt van Luchthaven Zaventem kan, net zoals bij een heleboel andere zaken in het leven, niet alles altijd volgens plan verlopen en kunnen er bijvoorbeeld onverwachte problemen ontstaan. Om die reden moet je dus een goede afweging maken tussen de prijs en de reputatie van een bepaalde parking voordat je definitief een parkeerplaats gaat reserveren. Om er zeker van te zijn dat een parking voldoet aan de gestelde veiligheidseisen, kun je beter met een gerenommeerd bedrijf (zoals de eerder genoemde parkings) zaken doen, dan met een parking waar je nog nooit eerder van hebt gehoord (zelfs als deze extreem gunstige tarieven hanteert).

Bij bekende parking kun je bijvoorbeeld zonder problemen de algemene voorwaarden opvragen of inzien op hun website. Je weet op die manier van tevoren welke voorwaarden er gelden voor de veiligheid en de eventuele aansprakelijkheid bij ontstane schade. Hoewel de kans vrij klein is dat je auto schade op zal lopen in de tijd dat je deze op de parking achterlaat, maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard zal zijn om de algemene voorwaarden van het bedrijf te kennen voordat je er zaken mee gaat doen. Je wilt immers met een gerust hart in het vliegtuig stappen en je verder geen zorgen meer maken over de plaats waar je je voertuig achter hebt gelaten.

In bepaalde gevallen kun je, door met een kredietkaart de kosten voor de parking te betalen, wat extra veiligheid inbouwen. Indien er immers onverhoopt toch schade aan je auto is ontstaan tijdens je afwezigheid, dan kun je onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op een speciale verzekering die het gebruik van de kaart is gekoppeld

Is een onbekende parkeerplaats huren wel verstandig?

In een groot aantal gevallen kun je je auto een stuk voordeliger parkeren op de wat minder bekende, doorgaans particuliere, parkings in de buurt van Luchthaven Zaventem, maar of dit ook echt verstandig is, is echter een heel ander verhaal. Je bespaart op die manier weliswaar op de parkeerkosten tijdens je afwezigheid, maar in de regel zul je ook in moeten boeten qua servicelevel of het beveiligingsniveau van de parkeerplaats. Doordat deze parking relatief minder kosten hebben dan de bekende parkeerbedrijven, kunnen hun tarieven vaak ook lager zijn, maar dat kan dus ook nadelen met zich meebrengen.

Voordat je gebruik gaat maken van een onbekende of particuliere parking is het goed om een online onderzoekje in te stellen naar de betrouwbaarheid van het bedrijf en de faciliteiten die aangeboden worden, zoals de beveiliging van het terrein. Je kunt dit doen door klantenbeoordelingen en reviews van een bepaalde parking op te zoeken via een zoekmachine als Google.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een parking

Het kan best een leuke tijdsbesteding zijn om op zoek te gaan naar de meest voordelige parking in de buurt van Luchthaven Zaventem. Zeker als je precies weet op welke punten je wat extra moet letten. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal aandachtspunten hieronder voor je opgesomd.

Transfertijden naar de terminal van de luchthaven

De reistijd en de frequentie van de shuttlebussen kunnen van parking tot parking sterk verschillen. Om die reden is dit zeker een aspect dat je aandacht verdient bij het kiezen van de meest geschikte parking. Zeker als je op wat minder gelukkige tijden moet reizen, is het goed om te weten of er wel shuttlebussen rijden tussen de betreffende parking en de luchthaven en met welke frequentie dat dan gebeurt. Zo voorkom je dat je onnodig lang moet wachten of zelfs je vlucht mist doordat er helemaal geen vervoer aanwezig is op een bepaald moment.

De veiligheid op de parking

Als je je auto op een parking achterlaat, wil je uiteraard dat er niets mee kan gebeuren. Bij de eerder genoemde parking in de buurt van Luchthaven Zaventem is er weliswaar een goede beveiliging aanwezig, maar helaas geldt dit niet voor elke willekeurige andere parkeerplaats waar je je voertuig kunt plaatsen. Ook dit zal dus een punt zijn waar je best wat aandacht aan mag schenken bij het kiezen van de meest geschikte parkeerplek tijdens je afwezigheid. Extra voordeel weegt bijvoorbeeld niet altijd op tegen een goed beveiligde parking. Zo zijn er bijvoorbeeld parkings die hun parkeerplaatsen tegen veel lagere tarieven verhuren, maar tevens niet in willen staan voor de veiligheid van het terrein en eventuele schade die hieruit voort kan vloeien. In alle gevallen kun je zelf de kans op schade ook vergroten door bijvoorbeeld geen waardevolle spullen in je auto te laten liggen terwijl je op reis bent.

Annuleringsgarantie

Een reis kan, om een groot aantal uiteenlopende redenen, plotseling niet door gaan. In dat geval is het prettig als je een reservering bij een parking kunt annuleren. Bij sommige parkings is dit helemaal geen probleem, terwijl bij andere bedrijven je bijvoorbeeld een vergoeding dient te betalen als je van een reservering af wilt zien.

Extra diensten van een parking

Steeds meer parkings bieden vandaag de dag verschillende extra diensten aan, die je bij een reservering aan kunt geven. Zo kun je bij bepaalde parkings bijvoorbeeld:

 • je auto laten wassen,
 • van binnen volledig professioneel laten reinigen,
 • je elektrische auto volledig opladen.
 • Het uitvoeren van een keuring of check.

Dit soort diensten kun je doorgaans tegen een geringe meerprijs bijboeken.

Het aanbod van extra diensten zal echter van parking tot parking kunnen verschillen. Er zijn zelfs parking waar het nog niet mogelijk is om een extra dienst bij te boeken. Als je wilt weten welke extra services je bij het reserveren van een parkeerplaats kunt boeken, dan kun je dit eenvoudig opzoeken op de website van het betreffende bedrijf. Tijdens het doen van een reservering kun je dan vervolgens aangeven van welke diensten je gebruik wenst te maken. Soms is het zelfs mogelijk om, nadat je al een reservering hebt gedaan, nog een extra dienst bij te boeken en zo te profiteren van de voordelen van de extra diensten.

Mythes over parkeren bij Luchthaven Zaventem ontkracht

Voordat je met een vliegtuig op reis gaat, houd je rekening met een heleboel. Zeker op het ogenblik dat je wat verder bij een luchthaven uit de buurt woont, moet je eveneens nadenken hoe je hier naartoe reist. Een groot aantal reizigers geven de voorkeur aan eigen vervoer, maar zijn ook een beetje huiverig voor eventuele nadelige kanten hiervan. In een aantal gevallen zullen deze zorgen echter volkomen ongegrond zijn en blijkt later dat eigen vervoer naar Luchthaven Zaventem juist wel als beste keuze kan worden gezien. Hieronder zullen we dan ook de meest hardnekkige mythes met betrekking tot parkeren bij Luchthaven Zaventem proberen te ontkrachten.

De parkeerkosten zijn extreem hoog

Je auto op een parking achterlaten tijdens je reis hoeft in de buurt van Luchthaven Zaventem niet extreem duur te zijn. Het zal echter wel verschil maken op welke plaats je je voertuig wilt parkeren en voor welke periode dit gebeurt. De meeste reizigers willen bovendien niet teveel betalen voor een parking en daar hebben bedrijven rondom de luchthaven handig op in weten te spelen. Op deze parkings kun je namelijk je auto wegzetten tegen een lager tarief dan die op de parkeerplaatsen op het terrein van de luchthavens. Zo kun je dus al snel veel geld op de parkeerkosten besparen en toch met je auto naar Luchthaven Zaventem komen.

Veel tijdverlies door files

Indien je vanaf Luchthaven Zaventem vliegt, of vanaf een andere luchthaven die veel verkeersdrukte kent, dan kan dat uiteraard voor een heleboel vertraging zorgen. Door echter ruim op tijd van huis weg te gaan, kun je de verkeerssituatie op je gemak beoordelen en eventueel een alternatieve route naar de luchthaven kiezen.

Onbekende routes zorgen voor vertraging

Indien je wat minder ervaren bent met het rijden van de route naar Luchthaven Zaventem dan kan een goede routebeschrijving je absoluut hierbij helpen. Je kunt de route bijvoorbeeld uitprinten of gebruikmaken van een navigatiesysteem. Vandaag de dag beschikken steeds meer mensen over een dergelijk handig hulpmiddel dat veel onzekerheid weg kan nemen. Uiteraard dien je je navigatiesysteem wel altijd up to date te houden om niet voor vervelende verrassingen te komen staan. De kans dat je je vlucht mist doordat je de weg niet kende, zal zo dan ook minder groot zijn dan de kans dat je door een treinvertraging niet op tijd aanwezig zult zijn.

Een auto staat veiliger thuis dan op een parking

Een heleboel reizigers maken zich, in de meeste gevallen weliswaar onterecht, zorgen over de veiligheid van parking in de nabijheid van Luchthaven Zaventem. Ze krijgen soms zelfs nachtmerries bij de gedachten dat hun auto een kras of een deuk heeft opgelopen wanneer ze deze weer ophalen. Bijna alle parkings zijn echter voorzien van een constante (camera)bewaking. Het is uiteraard wel altijd van belang dat je je oog laat vallen op de diensten van een beveiligde en verzekerde parking. Indien je kiest voor één van de eerder genoemde parking in, en rondom, Luchthaven Zaventem dan weet je echter zeker dat alles in orde is en je je auto met een gerust hart achter kunt laten. De kans dat er schade aan je auto ontstaat, is om die reden niet groter dan wanneer je je voertuig thuis hebt geparkeerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20