Na de files in het Panamakanaal: “Bedrijven moeten investeren in technologische oplossingen”

Transportbedrijven worden gehinderd door files in het Panamakanaal. Eric Geerts van Descartes, dat technologische oplossingen bij logistiek aanbiedt, pleit voor een langdurige oplossing. Dit is immers een structureel probleem.


Beluister hier het volledige gesprek met Eric Geerts:


In het nieuws: De vertragingen in het Panamakanaal hebben te maken met de droogte en de lage waterstanden. Daardoor is de capaciteit van het kanaal beperkt. De gevolgen: lange files van schepen en vertragingen in de toeleveringsketens.

  • Geerts: “Voor veel bedrijven is het een wake up call geweest, niet alles verloopt altijd vlekkeloos. Als bedrijf moet je continu alert blijven voor disruptie en vertragingen. Dit wordt ook structureel. We verwachten de komende tijd nog problemen.”
  • “Bedrijven kunnen hun supply chain gaan bekijken om te zien of er geen zwakke punten of afhankelijkheden zijn. Ze kunnen ook kijken hoe ze meer zichtbaarheid kunnen krijgen op alles wat er vervoerd wordt. Zodat ze op tijd verwittigd worden als er een probleem is en er sneller op kunnen inspelen en klanten verwittigen. Het is nuttig om te investeren in technologische oplossingen, systemen om makkelijker en sneller alternatieven te kunnen plannen.”
  • “Er zijn oplossingen, zoals real time visibility-oplossingen die geïntegreerd kunnen worden met transportmanagementsystemen. Het belang van die systemen wordt groter om beter te kunnen inspelen op de situatie in het Panamakanaal. En er op termijn minder last van te hebben”, aldus Geerts.

(evb)

Meer