Pairi Daiza maakt zich klaar voor superseizoen: 100 openstaande vacatures

Het dierenpark Pairi Daiza in Henegouwen lanceert een aanwervingscampagne voor honderd nieuwe medewerkers. Daarbij mikt het bedrijf ook op Nederlandstaligen die bereid zijn net onder de taalgrens aan de slag te gaan.

Pairi Daiza is goed voor 450 voltijdse jobs over het hele seizoen bekeken en bijna 700 op piekdagen. Daarmee is de zoo in Brugelette een van de belangrijkste werkgevers in de regio.

Voor het komende seizoen heeft het dierenpark een pak nieuwe medewerkers nodig. De personeelsdienst organiseert daartoe volgende week Jobs Days 2022, online speeddates met kandidaten via Teams. Wie geselecteerd wordt, gaat naar een tweede ronde ter plaatse begin februari.

Het dierenpark maakt zich op voor een uitzonderlijk lang seizoen. “We verwelkomen mensen die 11 maanden onafgebroken aan de slag zullen blijven bij ons, dankzij het langste seizoen ooit: vanaf Valentijnsweekend tot na Nieuwjaar. Vergeleken met de seizoenen van 8 maanden vroeger maakt dat ons extra aantrekkelijk voor veel kandidaten”, zegt woordvoerder Sven Watthy.

Tweetaligheid

De functies variëren van helpdeskmedewerker, pedagogische gids en medewerker in de boetieks, de eetgelegenheden of hotelaccommodaties tot technisch personeel, zoals elektriciens, loodgieters of water-experts.

Voor de eerste categorie is tweetaligheid Frans-Nederlands vereist, gezien de vele Nederlandstalige klanten. Watthy: “Nog meer dan vroeger zijn we naarstig op zoek naar tweetaligen.” Pairi Daiza mikt daarbij niet alleen op medewerkers uit de buurt, maar ook uit Vlaanderen. Het dierenpark ligt net onder de taalgrens.

Pairi Daiza moest tijdens de afgelopen coronaperiode van bijna twee jaar verscheidene gedeeltelijke of volledige sluitingen incasseren, maar kon zich anderzijds wel profileren als bestemming voor een korte vakantie dicht bij huis.

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.