Oververhitting en cameraproblemen: Apple’s VR-headset zit in de problemen

De lancering van de VR-headset van Apple, die in 2022 wordt verwacht, komt in gevaar. De techgigant heeft namelijk verschillende hardware- en softwareproblemen ontdekt die het niet meteen kan oplossen.

Dit jaar zou een keerpunt moeten zijn in de geschiedenis van Apple. Het bedrijf uit Cupertino zal naar verwachting een nieuwe markt betreden, die van VR-accessoires. Het gerucht gaat dat Apple zich opmaakt om in 2022 zijn eerste VR-headset te onthullen. Een langverwacht nieuw product dat tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in juni zou moeten worden gepresenteerd. Maar de lancering is misschien toch in gevaar.

Apple kampt naar verluidt met grote problemen bij de ontwikkeling van zijn headset, zo schrijft Bloomberg-journalist Mark Gurman. Er wordt gesproken over oververhitting en problemen met de camera’s en software van het toestel. Dat voorspelt alvast weinig goeds

Een lancering in 2023?

Het project lossen, lijkt niet aan de orde te zijn – Apple zou te veel hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van zijn VR-headset -, maar een uitstel van de lancering is niet uitgesloten. De techgigant zou uiteindelijk kunnen kiezen voor een presentatie in 2023, gewoon om de tijd te hebben de gebreken weg te werken, de laatste details te verfijnen en een AirPower-fiasco te vermijden. De draadloze lader, die in 2017 werd gepresenteerd, was uiteindelijk in 2019 officieel door Apple opgegeven, omdat het niet voldeed aan de “kwaliteitseisen” van het bedrijf.

In dit geval is het moeilijk voor te stellen dat Apple de stekker uit dit product trekt. Hoewel het bedrijf nooit heeft bevestigd dat het aan een dergelijke headset werkt, zou dit een belangrijk keerpunt moeten betekenen in de geschiedenis van Apple, maar ook in de technologiesector in brede zin. Met zijn VR-headset zou het Amerikaanse bedrijf inderdaad een impuls moeten geven aan de VR-industrie, en zelfs aan de metaverse.

(ns)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.