Overname Libeltex Meulebeke dreigt banen te kosten

Bij het bedrijf Libeltex uit Meulebeke, producent van technisch textiel, zouden vijftig tot zestig banen kunnen verdwijnen. Dat zou het gevolg zijn van de verkoop van het bedrijf door eigenaar Texas Pacific Group (TPG) aan het Duitse concern TWE Group, waarover de gesprekken in een laatste fase zouden zitten. Volgens ingewijden werden verscheidene partijen aangeschreven voor de overname van Libeltex, maar zou de biedprijs van het Duitse concern iets hoger liggen dan de voorstellen van een aantal andere kandidaten. Er wordt echter aan toegevoegd dat het Duitse bod zou leiden tot belangrijke afvloeiingen, wat bij de andere kandidaat-overnemers niet het geval zou zijn. Bij Libeltex in Meulebeke werken op dit ogenblik nog ongeveer 245 mensen. De zusterfabriek in Zweden zou worden gesloten, onder meer te wijten aan het faillissement van een grote afnemer. Ook in Frankrijk zou één van de twee fabrieken bedreigd zijn. (MH) 

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street schudt virusvrees af

29/11/2021 21:08

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag deels hersteld van de stevige klap voor het weekend, toen de markten schrokken van een nieuwe coronavariant.

De S&P 500 won op het slot 1,3 procent op 4.655,27 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent en eindigde op 35.135,94 punten en Nasdaq sloot 1,9 procent hoger op 15.782,83 punten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20