Oracle-CEO Mark Hurd overleden op 62-jarige leeftijd

Hurd stapte in 2010 over van HP naar grote concurrent Oracle. Een maand voor zijn overlijden nam hij medisch verlof.

Mark Hurd, de 62-jarige co-CEO van Amerikaanse softwaregigant Oracle is gestorven. Dat meldt Oracle via topman Larry Ellison op vrijdag. “Oracle heeft een briljante en geliefde leider verloren, die de levens van zovelen bij ons geraakt heeft in zijn decennium bij Oracle. We zullen Marks snelle geest en bijzondere probleemoplossende vermogen enorm missen”, zegt Ellison op de persoonlijke website van Hurd.

Gezondheidsproblemen

Hurd vertrok een maand geleden bij Oracle voor medische redenen. Dat vertrek leek toen tijdelijk. Ellison nam zijn taak over. “Ik heb besloten om meer te focussen op mijn gezondheid’, klonk het toen bij de CEO. Hij was sinds 2014 CEO bij Oracle, samen met Safra Catz, zijn co-CEO.

De CEO legde geen eenvoudig parcours af. Na tien jaar bij HP, waar hij als CEO binnenkwam, moest hij zijn stoel in de raad van bestuur laten. Beschuldigingen van ongepaste relaties met actrice Jodie Fisher. Fisher was als consultant bij HP betrokken. Hurd gaf achteraf toe de raad van bestuur niet op de hoogte te hebben gebracht van een persoonlijke relatie.

HP en Oracle

Nog voor dat conflict uitgeklaard raakte, pikte Oracle hem echter op. De twee bedrijven liggen reeds lang in strijd met elkaar, Oracle zag de transfer van Hurd dan ook als een overwinning. Nadat de beschuldigingen ongegrond leken, en Hurd vertrok met een bijna-volledig loonpakket, kwamen er dan ook rechtszaken. Oracle trok aan het langste eind.

In 2014 schopte Hurd het tot CEO, samen met Catz. Hij was verantwoordelijk voor sales, zij nam de financiële en operations-kant voor zich. Hurd was drie decennia lang getrouwd met vrouw Paula, ze hebben samen twee dochters. De precieze doodsoorzaak van Hurd is niet bekend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20