Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Opnieuw acties bij AB InBev

Logo Business AM
Business

02/12/2019 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Er zijn sinds maandag opnieuw acties aan de gang in de Leuvense vestiging van de drankengigant AB InBev. Dat vernam Business AM en wordt bevestigd door de vakbond ACV.

Er kan niet geladen of gelost worden. De toegang tot het terrein is geblokkeerd.

‘De site en het hoofdkwartier in Leuven zijn inderdaad geblokkeerd’, bevestigt ACV-secretaris Kris Vanautgaerden. ‘We proberen een regeling te treffen met de directie om opnieuw rond de tafel te gaan zitten.’

Garanties

De vakbonden willen met deze actie de directie onder druk zetten om toegevingen te doen rond de werkzekerheids- en inkomensgarantie bij ontslagen om economische redenen.

De directie wil de regels verstrengen, terwijl de vakbonden net een uitbreiding van het systeem bepleiten. Aanleiding voor deze actie is de vaststelling dat de directie de afgelopen maanden een aantal bedienden individueel liet afvloeien.

‘Vorderingen gemaakt’

In een reactie aan het persagentschap Belga betreurt de directie dat de sociale onderhandelingen maandag nog niet tot een oplossing hebben geleid. ‘Er werden vorderingen gemaakt, maar de vakbonden verlieten vandaag de tafel, nog voor alle nieuwe en verbeterde voorstellen konden besproken worden.’

Wat de werkzekerheidsgarantie betreft wijst het bedrijf erop dat sinds 2011 in de brouwerij een regeling geldt waarbij in geval van vermindering van tewerkstelling aan de getroffen arbeiders drie jaarsalarissen worden betaald.

‘Die uitzonderlijke regeling komt bovenop de wettelijk verplichte vergoedingen. De vakbonden willen daarbovenop nog langere individuele garanties’, klinkt het.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks