Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 14 DEC

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Opnieuw acties bij AB InBev

Logo Business AM
Business

02/12/2019 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Er zijn sinds maandag opnieuw acties aan de gang in de Leuvense vestiging van de drankengigant AB InBev. Dat vernam Business AM en wordt bevestigd door de vakbond ACV.

Er kan niet geladen of gelost worden. De toegang tot het terrein is geblokkeerd.

‘De site en het hoofdkwartier in Leuven zijn inderdaad geblokkeerd’, bevestigt ACV-secretaris Kris Vanautgaerden. ‘We proberen een regeling te treffen met de directie om opnieuw rond de tafel te gaan zitten.’

Garanties

De vakbonden willen met deze actie de directie onder druk zetten om toegevingen te doen rond de werkzekerheids- en inkomensgarantie bij ontslagen om economische redenen.

De directie wil de regels verstrengen, terwijl de vakbonden net een uitbreiding van het systeem bepleiten. Aanleiding voor deze actie is de vaststelling dat de directie de afgelopen maanden een aantal bedienden individueel liet afvloeien.

‘Vorderingen gemaakt’

In een reactie aan het persagentschap Belga betreurt de directie dat de sociale onderhandelingen maandag nog niet tot een oplossing hebben geleid. ‘Er werden vorderingen gemaakt, maar de vakbonden verlieten vandaag de tafel, nog voor alle nieuwe en verbeterde voorstellen konden besproken worden.’

Wat de werkzekerheidsgarantie betreft wijst het bedrijf erop dat sinds 2011 in de brouwerij een regeling geldt waarbij in geval van vermindering van tewerkstelling aan de getroffen arbeiders drie jaarsalarissen worden betaald.

‘Die uitzonderlijke regeling komt bovenop de wettelijk verplichte vergoedingen. De vakbonden willen daarbovenop nog langere individuele garanties’, klinkt het.

Bron: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Business AM | Quote of the day

Watermark

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Quote of the day

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij

De wereldwijde financiële crisis was het ultieme bewijs dat vaak gebruikte indicatoren als het bbp tekort schieten. Geen van die cijfers waarschuwden ons dat er iets aan het mislopen was.

Joseph Stiglitz, Nobelprijswinnaar economie

Afrika zal de toekomst bepalen (zeker op vlak van bitcoin!). Ik ben nog niet zeker waar precies, maar ik zal er 3 tot 6 maanden gaan wonen in 2020.

Twitter-CEO Jack Dorsey

AI is zeer moeilijk in te sluiten en wie met een open systeem werkt zal een enorme voorsprong opbouwen. Diegenen die proberen hun systeem gesloten te houden, kan je totaal negeren.

Bill Gates, oprichter Microsoft

De handelsoorlog van Donald Trump brengt de VS en China op de rand van een koude oorlog.

Henry Kissinger, voormalig Amerikaans minister van Handel