Ook LinkedIn heeft een probleem met valse accounts

Na Meta en Twitter hebben bots nu ook LinkedIn veroverd. Het socialemediabedrijf, dat eigendom is van Microsoft, verwijderde naar eigen zeggen tussen januari en juni meer dan 21 miljoen valse profielen. Dat is een stijging van 28 procent in vergelijking met de zes maanden daarvoor. Ook werden 87 miljoen scam- en spamberichten weggewerkt.

Waarom is dit belangrijk?

Na Facebook en Twitter vinden valse profielen nu ook hun weg naar het zakelijke sociale netwerk LinkedIn. Die hebben enkel tot doel mensen geld of gegevens afhandig te maken. De plaag zal in de toekomst enkel uitbreiden, nu op grote schaal ontslagen vallen.

De cijfers: LinkedIn claimt wereldwijd 875 miljoen leden of echte gebruikers te hebben.

  • Het bedrijf slaagt er naar eigen zeggen meer dan 95 procent van de valse profielen al bij de registratie te ontdekken. Slechts 190.000 van de 21 miljoen valse accounts konden onheil aanrichten.
  • Daar kan een vraagteken bij worden geplaatst, want in augustus zei Binance CEO Changpeng Zhao dat van de 7.000 LinkedIn profielen die beweerden voor hem te werken, er slechts 50 echt waren.
  • Check Point R
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer