Ontwerp iPhone 14 Pro afgerond; leverancier Foxconn begint met proefproductie

Foxconn, een van de grootste leveranciers van Apple, is begonnen met de proefproductie van de iPhone 14 Pro. Dat zou meteen ook willen zeggen dat Apple het ontwerp van zijn volgende smartphone heeft afgerond.

In het nieuws: Volgens een rapport van de Taiwan Economic Times is de ontwikkeling van de iPhone 14 Pro een volgende fase ingegaan. Foxconn zou namelijk begonnen zijn met de proefproductie van dat toestel. Op die manier wil het bedrijf zich voorbereiden om de iPhone 14 Pro later dit jaar, volgens de normen van Apple, in massaproductie te laten gaan.

  • Het Taiwanese bedrijf Foxconn zou voor Apple de high-end iPhone 14 Pro produceren, terwijl het Chinese bedrijf Luxshare de goedkopere iPhone 14 lijkt te zullen produceren.

Wat mogen we verwachten van de iPhone 14 en 14 Pro?

  • De iPhone 14-reeks zou volgens de geruchten een grondig herontwerp krijgen in vergelijking met de iPhone 13-reeks. Dat ligt alvast in de lijn der verwachtingen, want vorig jaar koos Apple ervoor om zo goed als geen aanpassingen te doen aan het design. Het bedrijf heeft de gewoonte om om de twee jaar te kiezen voor een herontwerp.
  • De meest opvallende nieuwigheid lijkt het verdwijnen van de notch, de inkeping bovenaan het scherm, te zijn. In plaats daarvan kom een veel kleinere pilvormige uitsnijding.
  • Na twee jaar lijkt Apple afscheid te nemen van de mini-iPhone met een display van 5,4 inch. Toch mogen we bij de iPhone 14 vier modellen verwachten. Het zou gaan om twee toestellen met een scherm van 6,1 inch en twee toestellen met een scherm van 6,7 inch.
  • Daarnaast zal de iPhone 14 ook een grondig verbeterde camera krijgen, tot 8 GB RAM-geheugen hebben en mogelijk zelfs 2 TB opslagruimte.
  • De iPhone 14-reeks zal naar alle waarschijnlijkheid eind september of begin oktober worden voorgesteld tijdens een speciaal evenement.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20