Only in Silicon Valley… Micro-dosis LSD verbetert werkprestaties

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het consumeren van een hallucinogeen middel op het werk de prestaties positief beïnvloedt maar een groeiend aantal professionals in Silicon Valley is van het tegendeel overtuigd. Het innemen van micro-dosissen LSD is er volgens het Amerikaanse magazine Rolling Stone populair geworden. Gebruikers zeggen dat het hen energie en helderheid geeft, sommige ex-gebruikers klagen echter dat ze zich er vreemd door gingen gedragen.

Een micro-dosis van het hallucinogene LSD is 10-15 microgram, een tiende van een normale dosis. Rolling Stone schrijft dat de drug bij zulke doseringen een ‘onderwaarneembare’ ervaring geeft. “Genoeg om een beetje energie en inzichten te krijgen maar niet zoveel dat je ervan gaat trippen,” aldus Rick Doblin, directeur van de Association for Psychedelic Studies. 

Dokter James Fadiman verklaarde aan nieuwsite Vice dat micro-doseren “mensen helpt beter te slapen en eten”. “Het is alsof boodschappen gemakkelijker door ons lichaam worden doorgegeven,” aldus Fadiman. 

Ook sommige gebruikers verklaren dat ze veel positieve effecten ervaren. Documentairemaker John Andrew nam zes maanden lang een ander hallucinogeen middel, psilocybine, in microscopisch kleine dosissen. “Ik had een gevoel dat wat er ook gebeurde goed was. Ik had een bijna onbeschrijflijke helderheid. Na zes maanden had ik het gevoel dat ik m’n potentieel maximaliseerde.”

Niet iedereen is het daarmee eens. Zo vertelde radiomaker PJ Vogt in een recent interview dat collega’s zijn gedrag ‘manisch en vreemd’ vonden toen hij microdosissen LSD consumeerde aan het begin van z’n werkdagen.

 

 

 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20