OnePlus onthult nieuwe smartwatch OnePlus Watch 2 met indrukwekkende batterij

OnePlus heeft zojuist op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona de OnePlus Watch 2 voorgesteld. Het is een veelbelovende smartwatch, waarmee OnePlus ook in dit segment een belangrijke speler lijkt te worden.

In het nieuws: OnePlus is al langer een belangrijke speler op de smartphonemarkt met toestellen die qua prijs-kwaliteit veel concurrenten aftroeven. Het bedrijf wil echter ook inbreken op de smartwatchmarkt, maar dat was voorlopig nog geen groot succes. Hun redelijk beperkte OnePlus Watch, die drie jaar geleden is gelanceerd, was geen onverdeeld succes. Van die fouten heeft OnePlus echter duidelijk geleerd, want de OnePlus Watch 2 maakt op veel vlakken indruk.

Batterij

Een van de meest in het oog springende eigenschappen van de OnePlus Watch 2 is de ijzersterke batterij. Het toestel gaat bij vrij intensief gebruik maar liefst 100 uur, of meer dan vier dagen, mee. Daarmee doet OnePlus stukken beter dan de Apple Watch en smartwatches van andere concurrenten.

  • Om die lange batterijduur te bereiken, bedacht OnePlus een systeem dat het “dual engine architecture” noemt. De OnePlus Watch 2 heeft namelijk twee chipsets en twee besturingssystemen. De basisfuncties worden uitgevoerd door hun eigen batterijzuinige systeem RTOS, terwijl de smartwatch voor andere zaken overschakelt op het meer ingeburgerde Wear OS van Google. Dat laatste is nodig om externe applicaties te kunnen gebruiken. Door beide besturingssystemen te combineren krijg je het beste van de twee werelden én vooral indrukwekkende batterijprestaties.
  • Je kan het toestel zelfs in Power Saver-modus zetten en zo enkel RTOS gebruiken om nog meer batterij te besparen. Op die manier zou de batterij van de OnePlus Watch 2 tot wel twaalf dagen meegaan.

Design

Op het vlak van design koos OnePlus voor de Watch 2 voor stevigheid. De case bestaat namelijk uit stainless steel, terwijl de 1,43-inch display gemaakt is van sapphire crystal glass. Het toestel is ook waterdicht. Dat alles zorgt er wel voor dat het toestel groter uitvalt dan sommige andere smartwatches.

  • Op de OnePlus Watch 2 zitten twee knoppen aan de rechterkant. Het gaat om een ronde en een langwerpige knop. Beide knoppen zijn eenvoudig te gebruiken.
  • De OnePlus Watch is beschikbaar in zilver of zwart, met een zwarte of zilverblauwe band.

Gezondheid en fitness

Zoals bijna iedere smartwatch focust ook de OnePlus Watch 2 heel hard op gezondheid. Zo trackt het toestel heel wat parameters die worden bijgehouden in de applicatie OHealth.

  • De OnePlus Watch 2 heeft meer dan 100 verschillende sportmodussen en houdt gedetailleerde gegevens bij van heel wat sporten. Zo krijg je na het lopen een analyse van je loopstijl en zaken waarop je moet letten om blessures te vermijden. Na het badmintonnen krijg je dan weer een grafiek die toont waar je sterktes en zwaktes liggen, terwijl tennissers een analyse krijgen over hun slagen. Ook voor skiërs is de Watch 2 zeer geschikt.
  • Maar ook voor mensen die niet of weinig sporten zijn er heel wat gezondheidsfuncties. Zo meet de OnePlus Watch 2 zeer gedetailleerd je slaap. Na iedere nacht krijg je zelfs een analyse van je snurkrisico. Het toestel meet via verschillende parameters ook je stressniveau, zodat je tijdig kan ingrijpen indien nodig.
  • De OnePlus Watch 2 is wel enkel compatibel met Android-smartphones.

De OnePlus Watch 2 is beschikbaar vanaf 4 maart voor 329 euro.