OnePlus 8 Pro krijgt supersnel draadloos opladen

De nieuwste zogenaamde ‘ultraflagship‘ van OnePlus wordt hun eerste model met wireless charging. Het toestel, dat waarschijnlijk OnePlus 8 Pro zal heten, zou draadloos in amper een half uur tot 50 procent batterij kunnen opladen.

8AM Tech

In het nieuws: Op 14 april stelt OnePlus via een online event hun nieuwe OnePlus 8-serie voor. Traditioneel slaagt het bedrijf erin om een kwalitatief sterke telefoon af te leveren voor een relatief goedkope prijs. Om de prijs van hun smartphones laag te houden, moet OnePlus uiteraard keuzes maken. Zo koos het bedrijf er in het verleden voor om wireless charging niet te integreren in hun toestellen … maar daar komt nu verandering in.

Hoe snel? Het was voor fans van OnePlus even wachten op draadloos opladen, maar nu krijgen ze wel direct supersnel wireless charging. Volgens CEO Pete Lau is dat meteen ook de reden waarom oudere modellen niet draadloos konden opladen: de technologie was nog niet snel genoeg.

‘Nieuwe technologieën worden pas geïmplementeerd als ze uitvoerig zijn getest en voldoen aan onze hoge standaard. We streven ernaar gebruikers topkwaliteit te bieden. Na drie jaar uitgebreide R&D zijn we verheugd om een van ’s werelds snelste oplaadtechnologieën eindelijk beschikbaar te maken voor onze gebruikers’, klinkt het.

  • Met deze technologie kan je met maximaal 30W draadloos opladen. Dat is heel wat sneller dan de nieuwste modellen van Apple (7,5W) en Samsung (15W). Alleen andere Chinese smartphonemerken zoals Huawei, Xiaomi en Oppo hebben smartphones die even snel draadloos kunnen opladen.
  • U kan er uw smartphonebatterij draadloos mee opladen tot 50 procent in slechts 30 minuten.
  • De nieuwe technologie zal alleen voorzien zijn op het duurste model van de OnePlus 8-serie. Als het bedrijf vasthoudt aan zijn gebruikelijke manier van naamgeving zal dat dus de OnePlus 8 Pro zijn.

Hoe werkt het? Om dat supersnel wireless chargen mogelijk te maken, ontwikkelde OnePlus zijn eigen oplaadstation met de naam ‘Warp Charge 30 Wireless‘.

  • Het probleem bij snel draadloos opladen, is normaal gezien dat je oplaadstation snel oververhit. Dat wist OnePlus te omzeilen door een aantal innovatieve technieken te combineren.
  • Daardoor zal de Warp Charge 30 Wireless ook duurder zijn dan andere draadloze opladers. Wat de prijs precies is, is nog niet bekend, al liet Pete Lau wel weten er alles aangedaan te hebben om de prijs zo laag mogelijk te houden.
  • Het supersnelle opladen zal alleen mogelijk zijn met de OnePlus 8 Pro. Toch kan het oplaadstation ook andere smartphones draadloos opladen aan maximum 5W.
8AM Tech
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20