Onderzoek naar lening van Amazon aan Deliveroo loopt vertraging op: ‘Alsof er niets aan de hand is!’

De maaltijdkoerier Deliveroo kreeg in mei van vorig jaar een lening van 575 miljoen dollar (520 miljoen euro) van de e-commercegigant Amazon, maar die lening wordt nog steeds onderzocht door de Britse concurrentiewaakhond CMA. Deliveroo is daar niet over te spreken.

Dat schrijft de zakenwebsite Business Insider op basis van bronnen bij Deliveroo.

Amazon gaf de lening aan de Britse maaltijdkoerier in ruil voor een minderheidsbelang. De CMA vreest dat dat de concurrentie in de maaltijdsector zal aantasten en opende een onderzoek. Naar eigen zeggen kan dat nog tot juni duren.

‘Te lang’

Deliveroo vindt dat te lang in tijden van corona en denkt dat zijn werk in het gedrang komt. ‘Wij proberen eten en medicijnen te bezorgen aan verzwakte mensen en ondertussen doet de CMA alsof er niets aan de hand is.’

Onlangs is de maaltijdkoerier ook begonnen met medicijnen leveren aan ouderen en zieke mensen. Nu het Verenigd Koninkrijk, net als vele andere landen, in lockdown is, geraken mensen minder makkelijk aan basisgoederen.

‘Het is stuitend hoe de CMA niet de link legt tussen de impact van deze pandemie op onze sector en de nood aan geld’, klinkt het. De CMA wilde niet reageren op de beschuldigingen, maar laat weten dat het zal proberen zijn eigen deadlines te halen.

Restaurants

Deliveroo vroeg ook al aan de Britse regering om restaurants financieel te ondersteunen in deze tijden. De coronacrisis is namelijk een tweesnijdend zwaard voor maaltijdleveranciers. Langs de ene kant is er meer vraag van consumenten om eten te laten leveren, maar langs de andere kant sluiten heel wat restaurants volledig de deuren omdat bezorging op zich soms meer kost dan het opbrengt. Onder andere McDonald’s besliste om zijn activiteiten volledig te staken in het VK.

Een ander probleem waar Deliveroo mee te kampen krijgt, is dat volgens fake newsbronnen het coronavirus kan overgedragen worden via eten. ‘Dat heeft een enorme impact op restaurants en zet nog meer druk op supermarkten als de enige plek om veilig voedsel te halen. Terwijl je makkelijker ziek wordt in een volle supermarkt dan van afhaaleten.’

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.