Ondanks desastreus jobrapport gaan Amerikaanse beurzen licht hoger

Wall Street wint licht bij de opening vrijdag. De Amerikaanse aandelenmarkten gaan zo’n 0,4 procent hoger. Nochtans zijn er de voorbije maand veel minder jobs gecreëerd dan verwacht.

Waarnemers hadden verwacht dat er 440.000 nieuwe banen zouden zijn bijgekomen in november, maar dat cijfer bleek steken op 245.000, blijkt uit een rapport van de Amerikaanse overheid. Dat is stevig minder dan verwach. De werkloosheid daalde wel volgens de verwachtingen met 6,9 procent.

Beleggers lijken zich weinig aan te trekken van de slechte jobcijfers en sturen de beurzen hoger. ‘Het is voorlopig onduidelijk hoe deze cijfers zullen evolueren als staten opnieuw heropenen en ik denk dat de markt dat op dit moment ook denkt’, zegt een analist aan de zakenzender CNBC.

Beleggers zien in dat banenrapport ook meer reden tot extra stimulus. Het is niet onwaarschijnlijk dat die reactie ook in de koersopstoten zit.

De Amerikaanse beurzen zijn op weg om al voor de vierde week op rij in het groen te sluiten. Sinds maandag steeg de Dow Jones al 0,2 procent, de S&P500 deed er 0,8 procent en de Nasdaq won al 1,4 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20