Ondanks berenmarkt blijft de cryptogemeenschap in Ethereum geloven: verwachte stijging van bijna 80 procent tegen het einde van juni

Net zoals de aandelenmarkt heeft de cryptomarkt het de afgelopen maanden zwaar te verduren gekregen. Bij heel wat cryptomunten kunnen we spreken van een berenmarkt. Toch blijven veel cryptobeleggers geloven in een heropflakkering (op korte termijn).

Het gaat niet goed met de cryptomunten. Door onder meer de renteverhogingen van de Federal Reserve en de recente problemen met de stablecoin TerraUSD hebben veel cryptobeleggers op de verkoopknop gedrukt, met dalende cryptokoersen als gevolg.

Berenmarkt

Als we naar de grootste cryptomunten kijken, kunnen we spreken van een berenmarkt. Zo is de waarde van Bitcoin (BTC) met ruim 55 procent gezakt tegenover het hoogtepunt in november. Op dit moment betaal je iets meer dan 29.500 dollar voor één BTC. We zien een soortgelijk tafereel bij Ethereum. De koers van de op één na grootste cryptomunt (op basis van marktwaarde) is sinds het hoogtepunt (eveneens in november) gekelderd met maar liefst 60 procent. Je kan nu 1 ETH kopen voor zo’n 1.750 dollar.

Ondanks de forse koersdalingen is de cryptogemeenschap ervan overtuigd dat er een heropleving aan de horizon lonkt. De gemeenschap van Coinmarketcap, een site die de cryptokoersen volgt, verwacht dat de waarde van Ethereum tegen het einde van juni zal oplopen tot 3.140 dollar, wat een stijging van 78 procent impliceert tegenover de huidige koers.

Als we naar de voorgaande zes prognoses van de gemeenschap kijken, kunnen we stellen dat hun voorspellingen voor 64,98 procent accuraat zijn.

Ethereum 2.0

Veel cryptobeleggers blijven in Ethereum geloven omdat de munt volop bezig is met een transitie naar ETH 2.0. Door die evolutie zal een wijziging worden aangebracht aan het mechanisme waarmee cryptotransacties worden gevalideerd. Concreet zal Ethereum overschakelen van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Die overgang zal naar verluidt ook de schaalbaarheid van het netwerk verbeteren, naast zijn efficiëntie en snelheid.

“De ontwikkelaars van het project zijn druk aan het testen en binnenkort vindt de eerste generale repetitie plaats”, liet Ethereum-ontwikkelaar Tim Beiko onlangs nog weten.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20