Omzet Tencent valt verder terug

Tencent, ’s werelds grootste videogamebedrijf en de exploitant van het WeChat-berichtenplatform, heeft voor het tweede kwartaal op rij de omzet zien terugvallen. De omzet eindigde op 140,1 miljard yuan (19 miljard euro). De nettowinst steeg wel met 1,1 procent tot 39,9 miljard yuan.

Tencent liet vandaag weten het grootste deel van zijn belang in de maaltijdbezorger Meituan uit te keren als dividend. Het bedrijf heeft zijn belangen in diverse portefeuillebedrijven verminderd, deels om de Chinese toezichthouders tevreden te stellen.

In december kondigde Tencent de verkoop aan van zijn belang in JD.Com ter waarde van 16,4 miljard dollar. Naast Meituan heeft Tencent ook belangen in e-commercebedrijf Pinduoduo, videoplatform Kuaishou, taxibedrijf Didi, Tesla en streamingdienst Spotify.

Het apart aan de beurs genoteerde Tencent Music Entertainment versloeg analistenramingen voor de omzet en winst in het derde kwartaal, mede dankzij de toename van het aantal betalende gebruikers.

De totale omzet was echter bijna 6 procent lager op jaarbasis, namelijk 7,37 miljard yuan (7,37 miljard dollar) in het kwartaal dat eindigde op 30 september.

De nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders bedroeg 1,06 miljard yuan, tegen 740 miljoen yuan in dezelfde periode vorig jaar.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.