Olie- en gasbedrijven investeren in versneld tempo in geothermische energie

Samengevat. Olie- en gasbedrijven, waaronder Chevron, BP en Devon Energy, investeren fors in de geothermische energie. Ze maken daarbij gebruik van technologieën die eerder werden ingezet voor schaliegaswinning. Deze strategische verschuiving belooft de geothermische sector, die schone, continue energie levert, aanzienlijk te laten groeien.

Waarom is dit belangrijk?

De investeringen in geothermische energie door fossiele brandstofbedrijven markeren een belangrijke verschuiving naar duurzamere energiebronnen. Dit heeft potentieel een grote impact op de vermindering van koolstofemissies en de diversificatie van de energiemix, wat essentieel is voor het tegengaan van klimaatverandering en het waarborgen van energiezekerheid.

In het nieuws. Chevron, BP en Devon Energy zijn onderdeel van een trend waarbij honderden miljoenen dollars worden geïnvesteerd in geothermische start-ups en projecten. Deze beweging benut de technologie van fracking, niet voor het zoeken naar olie en gas, maar naar ondergrondse warmte.

  • Technologische vooruitgang in boortechnieken, modellering en sensor technologie belooft de bijdrage van geothermische energie aan de Amerikaanse energievoorziening significant te verhogen. Er is sprake v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer