Waarom oktober één van de beste maanden is om je (duurdere) kerstcadeaus te kopen

Wie voor zijn geliefden elektronica wil kopen voor de feestdagen wacht best niet te lang meer om z’n kerstcadeaus te kopen. Uit een vergelijking van de consumentenorganisatie Testaankoop blijkt dat veel elektronische producten in oktober goedkoper zijn.

Waarom is dit belangrijk?

Door de inflatie zijn de prijzen van talloze producten de hoogte ingeschoten. Daarom letten we meer op ons geld wanneer we een winkel bezoeken. Gelukkig zijn er bepaalde periode in het jaar, zoals de solden of Black Friday, waarin je koopjes op de kop kunt tikken. Oktober blijkt alvast een goede maand te zijn voor wie elektronica wil kopen.

In het nieuws: Testaankoop heeft de voorbije vier jaar zo’n 16.000 prijzen van elektronicaproducten vergeleken. Wat blijkt? Begin oktober zijn er voor de meeste producten doorgaans de beste koopjes te doen. Dat is in het bijzonder het geval voor elektronica, waaronder smartwatches, hoofdtelefoons, tablets en keukenrobots.

  • Els Breugelmans, professor Marketing en retailexpert aan de KU Leuven, merkt tegenover HLN op dat veel producenten in het najaar nieuwere modellen van hun producten
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer