Ohio-ramp: kritiek op treinbedrijf, bewoners kampen met medische klachten

Nadat op 3 februari een trein met giftige chemicaliën ontspoorde in East Palestine in Ohio (VS), zijn er nog steeds grote bezorgdheden over de lucht-, water- en bodemkwaliteit.

Waarom is dit belangrijk?

Door de ontbranding van onder meer het giftige vinylchloride is de lucht en het water rond het gebied van de ramp gecontamineerd. De bevoegde overheidsinstanties zeggen dat het veilig is om terug te keren, maar bewoners zijn sceptisch.

In het nieuws: Opruimacties rond de plaats van de ramp gingen van start. Het treinbedrijf moet zowel de ecologische schade als het reputatieverlies zien te beperken.

  • The Federal Emergency Management Agency (FEMA), het Amerikaanse federaal bureau voor rampenbestrijding, helpt mee met de opkuis.
  • Ondertussen loopt de kritiek over de hele aanpak van het incident op. Experts zeggen dat de ontbranding van de chemicaliën de foute aanpak was. 

Korte herhaling: Op 3 februari ontspoorden

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer