Offday voor de Europese beurzen, Bel20 in het rood

Na sterke prestaties de afgelopen dagen, moeten de Europese beurzen verliezen slikken. In Brussel duwen bankenaandelen de Bel20 in het rood.

Omstreeks 10 uur verliezen alle Europese beurzen, gaande van 0,24 procent in Parijs tot 0,86 procent in Brussel. Daar gaf de Bel20 bij opening 0,6 procent prijs. Dat heeft te maken met de aandelen van grootbanken KBC en ING, zij verliezen respectievelijk 3 procent en 2,3 procent. Galapagos gaat er dan weer 2 procent op vooruit, met dank aan positieve testresultaten voor een reumamiddel.

In Frankfurt wint Adidas 0,6 procent. Het sportkledingmerk maakte bekend dat de omzetgroei in China positief is geworden. ‘We verwachten dat de verkoop in de regio in het tweede kwartaal weer het niveau bereikt van vorig jaar’, klinkt het. Adidas mocht de voorbije weken voorts een ‘buitengewone groei’ van de e-commerce-activiteiten optekenen. Enkel in Noord-Amerika en Zuid-Amerika blijven nog veel winkels gesloten.

Geestrijke dranken en juwelen

Ook de Franse drankengroep Rémy Cointreau koerst hoger, ondanks de melding dat de omzet het afgelopen boekjaar met 11,2 procent afnam. Wel ziet de cognac- en likeurproducent een gunstige trend in de consumptie van sterkedrank, dan specifiek in de Verenigde Staten. Het bedrijf stelt de verwachtingen nu in positieve zin licht bij.

Ten slotte blijft het Franse luxeconcern LVMH in het nieuws. Woensdag meldde een modetijdschrift dat de raad van bestuur twijfels heeft bij de fusie met de Amerikaanse juwelenmaker Tiffany & Co. Nu laat LVMH weten dat het ‘geen aandelen zal kopen op de beurs’. Het bod van 14,7 miljard euro is daarmee nog niet ingetrokken. Maar Tiffany noteert in New York op de beurs inmiddels fors onder de geboden biedprijs van 135 dollar per aandeel. Het aandeel van LVMH verliest 0,58 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20