Secretaris-generaal OESO: “Heropening Chinese economie zal de wereld helpen om de torenhoge inflatie te bestrijden”

Mathias Cormann, secretaris-generaal van de OESO, is ervan overtuigd dat de heropening van de Chinese economie de wereld zal helpen om de torenhoge inflatie te temperen. “De versoepeling van de strikte Chinese coronaregels zal ervoor zorgen dat de problemen in de toeleveringsketens zullen verdwijnen”, klinkt het.

Waarom is dit belangrijk?

De Chinese regering heeft eind vorig jaar de strenge coronamaatregelen versoepeld na aanhoudende protesten. Verwacht wordt de Chinese economie daardoor zal heropleven. Het land moet nu wel eerst het hoofd bieden aan een forse toename van het aantal besmettingen.

In het nieuws: Politieke en economische leiders uit de hele wereld komen deze week samen in het Zwitserse ski-oord Davos voor de 53ste jaarvergadering van het Wereld Economisch Forum (WEF). In de marge van die bijeenkomst hield de Amerikaanse nieuwssite CNBC een interview met Cormann.

  • Tijdens dat gesprek gaf de secretaris-generaal van de OESO aan dat hij bijzonder positief is over wat de versoepeling van de Chinese coronaregels betekent voor de wereldwijde inflatie. "Op korte termijn st
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20