Oekraïne onderzoekt 400 gevallen van oorlogsmisdaden in en rond Kherson

Met de herovering van een stuk grondgebied, komen ook de oorlogsmisdaden van de Russische bezetter aan het licht. Ook nu in Kherson onderzoekt Oekraïne 400 gevallen.

Waarom is dit belangrijk?

Zelfs in een oorlogsconflict moeten de strijdende partijen zich aan de regels van de oorlogsvoering houden. Zo mogen burgers niet het doelwit zijn van aanvallen en zijn misbruiken als verkrachting en marteling ten strengste verboden. Ze kunnen resulteren in een rechtszaak voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. De afgelopen maanden werd pijnlijk duidelijk dat Russische soldaten zich van die regels niets aantrekken.

In het nieuws: Opnieuw bericht Oekraïne over oorlogsmisdaden van Rusland, na de herovering van het gebied rond Kherson.

  • "Onderzoekers hebben al meer dan 400 Russische oorlogsmisdaden gedocumenteerd. De lichamen van dode burgers en soldaten werden gevonden", vertelde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een video op zondagavond. "Het Russische leger heeft dezelfde wreedheden achtergelaten als in andere regio's van het land."
  • Alex Rossi, correspondent voor Sky News in Kherson
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.