Nummer twee AB InBev moet waarschijnlijk opstappen

De Belgisch-Braziliaanse biergigant is volgens The Financial Times van plan om zich te ontdoen van zijn financieel directeur (CFO), Felipe Dutra.

Het lijkt erop dat de nummer twee van de grootste bierbrouwer ter wereld het slachtoffer wordt van de slechte prestaties van AB InBev. Dat schrijft de Britse zakenkrant op basis van anonieme bronnen binnen de Belgisch-Braziliaanse multinational.

Een van de bronnen vermoedt dat de beslissing aangekondigd wordt tijdens de voorstelling van de jaarresultaten in februari. Sinds de overname van het Amerikaanse biermerk SABMiller in 2016 is het aandeel van AB InBev 25 procent in waarde gezakt. De groep zelf staat sinds die aankoop maar liefst 100 miljard dollar in het rood.

De mogelijkheid dat Dutra moet opstappen gaan is op zijn minst opmerkelijk. De Braziliaan is de loyale rechterhand van zijn landgenoot Carlos Brito, die de groep al 15 jaar met ijzeren hand leidt als CEO. Zij zijn de ontwerpers van de strategie die AB InBev tot een van de grootste brouwers ter wereld maakt door een reeks overnames op verschillende continenten. Het bedrijf verkoopt nu wereldwijd een op de vier bieren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20